«Міська рада 99% уваги має приділяти війні», – військовий і секретар ЛМР

953 0
Кожна гривня зберігає життя бійців та впливає на те, наскільки ефективно можна вражати противника.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Враховуючи чисельність ворога, війна затягнеться надовго. Саме тому у всіх керівних органах максимальну увагу повинні приділяти саме відстоюванню своїх інтересів на фронті. Таку думку у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» висловив екснардеп, секретар ЛМР та військовий Маркіян Лопачак. 

«Ці всі речі, які відбуваються в місцевому самоврядуванні, вони є другорядними. Тобто те, як назвати місто, як краще жити, електронний квиток – усі ці речі станом на зараз не є в пріоритеті ні для кого. Я вважаю, що і в міській раді, і в інших радах 99% своєї уваги потрібно витрачати на війну, адже вона затягується і є надзвичайно складною», – зазначив він. 

Також він зазначає, що регулювання військового ПДФО, яке з 27 листопада не надходить до міського бюджету, в деяких громадах необхідне, адже на другий рік війни для них прокладання бруківок та ремонтів стадіонів стали важливіші за війну. 

«Нам потрібно зрозуміти, що війна – це надзвичайно дорога річ. І кожна гривня чи будь-яка інша цифра впливають на те, як зберігається життя наших бійців, та те, наскільки ефективно можна знищувати противника. Ми повинні розуміти, що чим швидше ми переможемо, тим швидше зможемо повернутися до міського господарства та місцевих проблем», – підкреслив чиновник.  

Читайте також: Органи місцевого самоврядування: між владою і громадою

Водночас Лопачак додає, що доволі важливими є програми фізичної та психологічної реабілітації ветеранів та їхньої реінтеграції в суспільство. Це викликано тим, що не усі військові, коли повертаються з фронту, можуть знайти спільну мову не тільки оточуючими, а й навіть зі своїми рідними. 

Нагадаємо, що нещодавно міськрада відзвітувала про те, скільки коштів з військового ПДФО скерував Львів до державного бюджету. 

Володимир Федорович

Матеріал опубліковано в межах висвітлення діяльності ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!