Політична реклама

Ставку внеску в дешевій іпотеці можуть знизити до 10%

1550 0
В постанову щодо здешевлення іпотеки планують внести нові зміни, знизивши обов‘язковий внесок позичальника. Про це повідомляє Кореспондент, цитуючи главу Міністерства регіонального розвитку Анатолія Близнюка. За словами міністра, відомство може знизити внесок з 25% до 10%.

Зміни в програмі можуть торкнутися не тільки внеску, але і змінити систему часткової компенсації відсотків, коли міністерство буде компенсувати їхню частину безпосередньо банкам, а не позичальникам.

Близнюк зазначив, що з подібними проханнями українці неодноразово зверталися під час відвідування офісів «єдиного вікна», що діють в рамках програми. Крім того, Мінрегіон також планує підвищити частку, яку може становити платіж по кредиту в сукупному доході сім’ї з 40% до 55% і верхня межа доходів сім‘ї позичальника для отримання часткової компенсації. Разом з тим, міністерство планує визначати граничну площу житла з урахуванням кількості членів сім’ї позичальника і підвищити розрахункову вартість житла для нарахування часткової компенсації без збільшення ціни квартири, що значно збільшить пропозицію і можливість вибору житла. При цьому кредит під 6% річних можуть надавати на допустиме перевищення граничної площі і розрахункової вартості, яку раніше доводилося покривати тільки позичальникам. Відповідний проект розміщений на офіційному сайті міністерства.

За даними відомства, в даний час більше 7,5 тис. українців виявили бажання взяти кредит в рамках програми, в той час як понад 4,7 тис. квартир уже запропоновано забудовниками. Проте на даний момент укладено лише 72 договори. У регіони держава направила 30 млн грн, профінансувавши 14 кредитів на загальну суму понад 4,6 млн грн, дев'ять з яких — у Києві і три — в АР Крим.

Між тим, учасники програми кредитування раніше визнали, що для її реалізації недостатньо ані ресурсів банків, які погодилися брати участь в програмі, ані нерухомості, яку забудовники готові продавати за ціною не вище 7 тис. грн за квадратний метр.

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!