Суд арештував права на Brocard через російських власників

4107 0
У Львові працює три магазини цієї мережі, а в Україні компанія має сотню магазинів у 26 містах.
brocard

brocard

Суд арештував права на Brocard через російських власників. Під цим брендом в Україні працює сотня магазинів з косметикою та парфумами, три магазини є у Львові.

Подільський районний суд Києва 18 травня наклав арешт на 100% корпоративних прав ТОВ «Брокард-Україна», які належать кіпрській компанії Інденон Холдинг Лімітед, а через неї – росіянці Тетяні Володіній, власниці російської мережі «Л’Этуаль». Про це стало відомо з ухвали після того, як до судового реєстру відновили публічний доступ. Пише «Ліга Бізнес».

Читайте також: Російський бізнес у Львові та області. У кого можуть вилучити майно

Арешт було накладено в межах кримінального провадження про привласнення майна (ч. 5 ст. 191 КК) та фінансування агресії проти України (ч. 2 ст. 110-2 КК).

Суд заборонив Володіній та її представникам відчужувати корпоративні права на Брокард-Україна, але на початку червня компанію продали парфумерному холдингу Philippe Benacin Holding.

Після цього адвокати Брокард-Україна попросили суд скасувати арешт майна з огляду на те, що кінцевим бенефіціарним власником компанії став громадянин Франції Філіп Бенасін.

Суд задовольнив клопотання Брокард-Україна, але тільки частково. Арешт залишається чинним, як і заборона вчиняти будь-які дії, пов'язані з проведенням державної реєстрації права власності на корпоративні права компанії. Водночас їй дозволили змінити директора та місцеперебування юридичної особи.

У Львові працює три магазини цієї мережі, а в Україні компанія має сотню магазинів у 26 містах.

Додамо, що на початку березня Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє примусове вилучення об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv досліджувало який бізнес на Львівщині має російське коріння. У Львівській області є 235 юридичних осіб, які мають зв’язки з росією, зокрема у Львові таких – 150. Детальніше тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!