Київ

Суд скасував закриття кримінального провадження у справі про 22 млн гривень збитків на оренді кінотеатру «Київ»

515 0
У разі доведення вини чиновників КМДА, їм доведеться відшкодувати понад 20 млн гривень.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Київській апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про закриття кримінального провадження щодо трьох посадовців КМДА. Прокурори наполягли у суді, що строки досудового розслідування за обвинуваченням у службовій недбалості, внаслідок чого громаді столиці нанесено збитки у 22 млн гривень, не були порушені. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

«У червні 2022-го року окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно 3 посадовців Департаменту комунальної власності КМДА, через бездіяльність яких столичний бюджет втратив близько 22 млн грн на оренді приміщень кінотеатру «Київ», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у квітні 2023 року Шевченківський районний суд  Києва виніс ухвалу про закриття кримінального провадження, посилаючись на порушення строків досудового розслідування. 

Шевченківська окружна прокуратура Києва оскаржила рішення в апеляційній інстанції. Апеляційний суд погодився з доводами прокурора про те, що рішення районного суду про закриття провадження є незаконним, необґрунтованим та скасував його, направивши справу до суду першої інстанції для розгляду.

Читайте також: на базі кінотеатру «Факел» в Києві створять багатофункціональний комунальний заклад культури

Нагадаємо, столична прокуратура направила до суду обвинувальні акти по приблизно шести епізодам злочинів, які були скоєні посадовцями Департаменту комунальної власності КМДА.  На думку правоохоронців, директор вказаної структури та його перший заступник незаконно звільнили орендарів низки комунальних об'єктів, у тому числі будівлі кінотеатру «Київ», від необхідності сплачувати до міського бюджету орендну плату.

У результаті таких дій чиновників, за попередніми даними, столичній скарбниці були нанесені збитки на суму понад 20 млн гривень. Ці кошти обвинуваченим доведеться відшкодувати в разі доведення їхньої вини.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!