Світлина каплиці Боїмів стала найкращою на Львівщині. Фото

2578 0
У 2022 році конкурсанти завантажили 889 світлин 375 об’єктів на Львівщині.
Фото: secretland.info

Фото: secretland.info

В рамках проєкту «Вікі любить пам'ятки», обрали найкращі світлини у номінації «Найкраще фото регіонів України» 2022 року. Світлини пам’яток, які перемогли оприлюднили на сайті фотоконкурсу.

Зокрема, у Львівській області найкращим фото за оцінками журі стала світлина авторства Вадима Постернака. Каплиця Боїмів вперше отримує перемогу у регіоні. Це пам’ятка сакральної архітектури національного значення. Одна з найкращих пам’яток пізнього Ренесансу у Львові. 

Читайте також: «Біблія для бідних», або що ви не знали про каплицю Боїмів

Каплиця Боїмів, яка прикрашає Катедральну площу у Львові – це незвичайний зразок архітектури на межі пізнього ренесансу і північного маньєризму. Подібних будівель більше немає не тільки в Україні, а й по всій Європі. Це сімейна каплиця, в якій поховано 14 чоловік з родини Боїмів. Побудована вона в 1609-1615 роках, але до сих пір ведуться суперечки щодо імен архітекторів. За однією з основних теорій прообраз каплиці – краківська усипальниця Сигізмунда в замку Вавель, а проектував її Андреас Бемер, який раніше оформляв каплицю Кампіянів. Декором і внутрішнім вмістом імовірно займалися Йоганн Пфіштер і Ганс Шольц.

Загалом у списку пам’яток Львівської області 4964 об’єкти, за час проведення конкурсу сфотографовані вже 4157 (83%) пам’яток. 2022 року конкурсанти завантажили 889 світлин 375 об’єктів (із них 14  завантажені на конкурс уперше). Цього року за перемогу у номінації змагався 52 автори, а з всього за час конкурсу  683 учасники.

Для довідки

«Вікі любить пам'ятки»  щорічний міжнародний фотоконкурс, який проходить протягом вересня. Учасники фотографують історичні пам'ятки і об'єкти культурної спадщини у своєму регіоні і завантажують їх на Вікісховище. Метою заходу є висвітлення культурно-історичної спадщини країн-учасниць.

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!