Що не так з забудовою південної околиці Львова та хто у місті відповідає за справність ліфтів. Підсумки доби

1622 0
Нині 19 квітня та 420 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Станом на квітень зниклими безвісти вважають приблизно 7 тисяч українських військовослужбовців. «Цифра така дійсно є, – трохи більше семи тисяч. Ми розраховуємо на те, що ті люди, яких ми розшукуємо як безвісти зниклих, вони все ж полонені», – зазначив уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля ворог зосереджує на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На цих ділянках фронту ЗСУ відбили більш як 60 його атак, найзапекліші бої – за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Уражено станцію радіоелектронної боротьби та ще один важливий військовий об’єкт. Окрім того, збито 2 ворожих розвідувальних БпЛА («Орлан-10» і «Суперкам»), а також 8 ударних (7 – типу «Шахед-136» та 1 – «Ланцет»).

Читайте також: Знайдені під завалами у Бахмуті. Бійці передали Львову ікони 19 століття з передової. Їх планують передати на зберігання в Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла.

Акцент дня: Як забудовують південну околицю Львова та що не так.  Навколо будівлі автовокзалу на вулиці Стрийська у Львові чи не щороку виростають нові обʼєкти: з одного боку завершують будівництво адміністративного центру швидкого реагування поліції, через дорогу – офіси й апартаменти, позаду – низка раніше зведених ЖК від різних забудовників (деякі з них будують уже 10 секцію). Інші проєкти перебувають на стадії погодження, тому територію цю, ймовірно, розбудовуватимуть надалі. Однак вулиця Вернадського, вздовж якої триває забудова, і територія довкола автовокзалу кращими не стають. При цьому міська рада мала в планах розбудувати цю вулицю ще років 10 тому, а до пандемії – облаштувати територію біля автовокзалу. Нещодавно згадали й про ідею відновлення парку Архангела Михаїла, яку мали б утілити, зокрема, коштом забудовника.

Tvoemisto.tv зʼясувало, як може змінитися південна околиця Львова, що тут ще мають намір побудувати найближчими роками та чи подбає місто про інфраструктуру для мешканців мікрорайону, який охоплює вулиці Вернадського, Стрийську та Мікльоша;

Ключові події:

1. У НАЗК розповіли, хто з нардепів подав декларації за 2022-й. Таких – 4%. Минулого тижня декларації про свої доходи подали 35 народних депутатів, серед них спікер Руслан Стефанчук, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик, також у «процесі подання» звітів перший заступник голови ВРУ та колишній лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Читайте також: Колишній військовий прокурор вчинив у Львові ДТП та втік. Він був у стані алкогольного сп’яніння.

Та: Дві львівські організації підозрюють у розкраданні благодійних коштів. Серед фігурантів – екс-заступник мера Львова Геннадій Васьків;

2. В Україні планують створити наглядові ради при медзакладах. Їхня мета – створення умов для захисту прав пацієнтів та працівників медзакладів, а також для підзвітності й прозорості діяльності керівника такої установи.

Читайте також: Хто відповідає за справність ліфтів у Львові та як часто їх мають обстежувати. Пояснення. У п’ятницю, 7 квітня, близько 12:00 години у багатоповерхівці на вул. І. Мазепи, 13а у Львові в ліфті знайшли тіло жінки без ознак життя. Наразі правоохронці з’ясовують причини її смерті та обставини події – чи сталося це через несправність ліфта – невідомо. У соцмережах писали й те, що жінка загинула унаслідок падіння ліфта, однак у поліції цього не підтвердили.

3. Російський бізнесмен задля забудови під «мостом Кличка» почав знімати дах будівель «Мінеральних вод». Йдеться про забудову Володимирського узвозу.

Читайте також: В Києві будують десятки нових кільцевих розв’язок. Наразі роботи тривають на перехресті вулиць Бекешкіної та Вільде. На фінальному етапі – кільцева розв’язка на перетині вулиць Жаботинського, Корчака та Меїр. У Дарницькому районі кільцеву розв’язку облаштовують на Т-подібному перехресті вулиць Чавдар та Гмирі.

Також Україна отримає в кредит 31 млн євро на відбудову мостів на Київщині.

4. Рівень води в Дніпрі за добу знизився на 7 см.  Цьогоріч рівень води на 0,5-1 метр перевищує минулорічний.

Водночас у Чорнобильському заповіднику зраділи весняному підтопленню.

На цю ж тему: У яких річках Львівщини найнижча якість води. Дослідження. Це: Полтва, Західний Буг, Марунька, Свиня та Малехівка.

Та: Комунальні Монтеккі і Капулетті. Буча та Ірпінь не поділили каналізаційну насосну станцію, нечистоти йдуть у річку. Комунальники Ірпеня звинувачують владу сусідньої Бучі у захопленні об’єктів «Ірпіньводоканал».

5. «Біблія для бідних», або Що ви не знали про Каплицю Боїмів. 18 квітня Міжнародний день пам’яток і визначних місць. Львівська екскурсоводка Олександра Дябіна пропонує зупинитись, подумати і дізнатись щось цікаве про одну із найдивовижніших пам’яток Львова.

Читайте також: Куди сходити в Києві цього тижня. Дайджест мистецьких подій у столиці із 18 до 23 квітня. Добірка подій містить заходи київських театрів, музеїв та бібліотек.

Погода у Львові: Потепління до +20°. Якою буде погода цього тижня у Львові. 19 квітня невеликий дощ. Температура вночі 3 – 5° тепла, вдень 11 – 13° тепла. 20 квітня місцями – невеликий дощ. Уночі 2 – 7° тепла, вдень 10 – 15°. 21 квітня без істотних опадів. Уночі 1 – 6° тепла, вдень 11 – 16°. 22 – 23 квітня теж без опадів. Уночі 1 – 6° тепла; вдень 22 квітня 12 – 17°, 23 квітня 15 – 20° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!