Що задекларували мери найбільших міст Львівщини та що не так із варениками у «Нью-Йорк Таймс». Підсумки доби

906 0
Нині 12 січня та 687 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 13:31, відбій – о 14:46. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Що задекларували міські голови найбільших міст Львівщини. Найбільшу зарплату задекларував міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Читайте також: Майно львівського бізнесмена Гринкевича арештували. Було заарештовано нерухоме майно, автівки преміумкласу, які перебувають у власності сім’ї бізнесмена, а також майно та рахунки підконтрольних йому компаній.

На цю ж тему: Дружину бізнесмена Гринкевича звільнили з Львівської політехніки. Жінка написала заяву на звільнення за власним бажанням.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 64 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 4 районах зосередження особового складу противника. Уражено пункт управління та ворожий склад боєприпасів.

Читайте також: Засуджені за «легкі» злочини могли б укладати контракти із ЗСУ. ТЦК сьогодні могли б запустити механізм рекрутингу до війська серед засуджених. Це зменшило б витрати держави на утримання в’язнів, а самі засуджені отримали б шанс кардинально змінити своє життя, переконаний Мирослав Гай, український актор, волонтер, а тепер офіцер ЗСУ.

Та: «Вони повинні допомагати і бути в Україні», – Зеленський про чоловіків мобілізаційного віку. Президент наголосив, що Україні потрібні податки, аби фінансувати військо.

А також: Незряча дівчинка зі Львівщини співом зібрала для ЗСУ понад 2 млн грн. Один із братів Анни-Марії Герман захищає Україну на фронті.

Тема дня: Руські not русскіє, або Що не так із рецептом вареників у «Нью-Йорк Таймс». В американському виданні The New York Times опублікували рецепт вареників, які назвали Pierogi Ruskie. Українська антропологиня і письменниця про кулінарію, яка спеціалізується на кулінарній спадщині Галицького регіону у Східній Європі, та публікує рецепти під псевдонімом Пані Стефа спеціально для читачів Tvoemisto.tv пояснила, що не так із цією назвою та до чого тут Польща.

Ключові події:

1. На прем’єр-міністра Шмигаля склали протокол за адміністративне правопорушення. У НАЗК заявили, що посадовець незаконно розголосив інформацію щодо викривача.

Читайте також: Безугла заявила, що йде з партії «Слуга народу». Однак залишається мажоритарним депутатом Оболонського району;

2. Фонд держмайна продав пам’ятку архітектури на Золотих воротах за 42 мільйони гривень. Покупець має укласти договір охорони обʼєкта культурної спадщини на приміщення з департаментом культури КМДА.

Читайте також: На будівництво школи-довгобуду на Львівщині планують витратити 217 млн грн. Більшість коштів на проєкт виділив Європейський інвестиційний банк.

Та: У Брюховичах та Винниках відкриють модульні дитсадочки. Вони будуть розраховані на 150-200 дітей, про це Tvoemisto.tv повідомив начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк;

3. У Львові шукають перевізників для семи автобусних маршрутів. Серед запропонованих маршрутів три – № 39А, №49А та №92, які працюють за тимчасовими договорами. Інші – №12, №30, №48 та №57 – передбачені у міській автобусній мережі, але не працюють, оскільки перевізники не зголошувалися їх обслуговувати.

Читайте також: У Львові шукають водіїв громадського транспорту. Яку зарплату пропонують. У комунальному АТП №1 зараз бракує 130 водіїв.

Та: Коли у Львові запровадять пересадковий квиток. Львів’яни матимуть можливість впродовж 40 хвилин здійснити пересадку безкоштовно.

А також: За час повномасштабної війни через простій транспорту Київ втратив понад 9,7 млрд гривень. З початку повномасштабної війни у столиці пролунали 950 тривог;

4. На Львівщині посадовців двох лікарень підозрюють у вимаганні хабарів. Йдеться про Самбірську міжрайонну медико-соціальну експертну комісію та Турківську міську лікарню.

Читайте також: Поїзд до курорту на Львівщині став найпопулярнішим за 2023 рік. Потягом до Трускавця скористалися понад 642 тисяч пасажирів;

5. Відреставровану скульптуру Скорботного Христа з каплиці Боїмів покажуть на виставці у Львові. 16 січня у Львові відкриють виставку «Те, чого не видно».

Читайте також: Групи раннього догляду в садочках Львова. Де їх відкриють та на якому етапі проєкт. Групи відкриють для дітей, яким під час зарахування до дитсадочка виповнилося 12 місяців.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!