Святкування Дня Києва та патріотичні квітники. Головні події дня у столиці

704 0
Дайджест новин за 29 травня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

День Києва

Сьогодні в столиці святкували День Києва. Місту виповнилося 1540 років. Мер Києва Віталій Кличко у своєму відеопривітанні сказав: «Київ. Старовинний і сучасний. Затишний і енергійний. Наше місто стоїть на пагорбах Дніпра вже 1540 років! Горде, нескорене, красиве. І ми разом робимо його ще кращим. Бо душа міста – це його люди. З Днем Києва, дорогі кияни. З Днем народження, наше улюблене місто. Слава Україні! Слава Києву!».

Також голова Київської військової адміністрації Микола Жирнов привітав киян зі святом. «Київ для нас – економічний, політичний та духовний центр України, символ незламності для кожного українця. Це місто-герой, яке вистояло в часи Другої світової війни під навалою нацистів, а зараз вистояло і від рашистів. Завдяки цьому ми можемо відзначити 1540 день народження Києва. А доки – разом працюємо над перемогою! Не ігноруйте повітряних тривог та відразу прямуйте в укриття. Бережіть себе! З Днем нашого рідного міста! Слава Україні!», – написав він.

Святкування Дня Києва

У столиці в цей день проходили виступи художніх колективів у парку Шевченка, безоплатні пішохідні екскурсії та театральні вистави, виставки. У різних частинах міста люди бралу участь у благодійному заході «Пробіг під каштанами», учасники якого могли подолати 5-кілометрову дистанцію в будь-якій зручній та безпечній точці. 

Благоустрій

У Києві з’явився ще один патріотичний квітник, на якому зображені емблеми ЗСУ. Знаходиться він на схилі водойми озера «Позняки» у Дарницькому районі. 

Додамо, що загалом у кожному районі столиці будуть створені композиції з квітів, пов’язані з війною. Такі вже є у Дніпровському та Деснянському районах міста. По-перше, це композиція у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля біля станції метро «Лівобережна». По-друге, квітник, присвячений легендарному літаку «Мрія». Розташований він на площі біля Деснянської районної державної адміністрації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!