У львів’янки підтвердили бруцельоз. Вона вживала сир та молоко без термічної обробки

13159 0
Головним джерелом інфекції є велика і дрібна рогата худоба, а також свині.

У Львові у 66-річної жінки підтвердили бруцельоз – інфекційне захворювання, головним джерелом якого можуть бути велика рогата худоба і свині. Цю інформацію у коментарі Tvoemisto підтвердила  головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко-Іванченко.

Читайте також: У Львівському СІЗО провели перевірку та виявили антисанітарію

«При лабораторному обстеженні жінки зі скаргами на болі в суглобах та підвищену пітливість впродовж 2-х місяців  підтвердили діагноз: Бруцельоз. Як могла інфікуватися - вживала молоко та м’який сир, який купувала на ринках без попередньої термічної обробки», – написала вона на сторінці у Фейсбук. 

Захворювання у жінки супроводжувалося температурою 37,1 - 38°С, безсонням, зниженням апетиту, головним болем і дратівливістю. 

Інколи бруцели можуть вражати кішок і собак, але хвороба у тварин часто протікає в прихованій формі.

Епідеміологиня зазначила, що основним шляхом передавання інфекції людині є аліментарний (через уживання заражених продуктів), рідше — контактний чи аерогенний. 

«Бруцели проникають в організм людини через слизові оболонки та пошкоджену шкіру і з потоком лімфи заносяться до лімфатичних вузлів. Із потоком крові патогенні бактерії розносяться по всьому організму і утворюють вторинні вогнища інфекції в різних органах», – додає вона. 

Серед симптом бруцельозу – підвищення  температури тіла до 39–40 °С, супроводжується ознобом, рясним потовиділенням, слабкістю, болем у м’язах і суглобах, а також обмеженням рухливості суглобів. Інкубаційний період захворювання — 1–4 тижні. Однак у деяких випадках він може тривати до двох місяців.

Як попередити інфікування бруцельозом людей:

  • не вживайте сире молоко та молокопродукти;
  • споживайте продукти лише відомого походження;
  • споживайте м’ясо тільки після термічної обробки;
  • вживайте лише пастеризоване молоко;
  • не купуйте молочні та м’ясні продукти на стихійних ринках.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!