Київ

У Борисполі хочуть встановити флагшток за 5 мільйонів гривень – це 50 дронів для ЗСУ

978 0
Установити флагшток планують до Дня державного прапора 23 серпня.

У Борисполі оголосили тендер на будівництво флагштока на майже 5 мільйонів гривень. Про це повідомляється на сайті державних закупівель Prozorro.

На сторінці оголошення в електронній системі йдеться, що флагшток  Державного Прапору України мають встановити на території Книшового меморіального паркового комплексу. Замовником є комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства».

Тендерні пропозиції приймають до 25 червня, наступного дня має розпочатися аукціон. Очікувана вартість – 5 018 000 гривень. Встановити флагшток планують до Дня державного прапора 23 серпня.

Відзначимо, що на цю суму можна купити значну кількість дронів фірми DJI, більш відомі як «мавіки». Так, на сайті реселерів один квадрокоптер продається за ціною 99 тисяч гривень. Відповідно, на 5 018 000 гривень можна купити 50 коптерів.

До слова, у 2020 році найвищий держак для прапора заввишки 90 метрів встановили в Києві. Ідея такого проєкту з’явилася у Київради у 2017 році, після того, як у Дніпрі звели 72-метровий флагшток і позиціонували його як найвищий у країні. Невдовзі 72-метровий флагшток встановили у Броварах.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!