У чиновниці Львівської міськради, яку підозрюють у переправленні ухилянтів, знайшли 8 млн грн готівки

2537 0
Їй вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
фото: сбу

фото: сбу

Співробітники Служби безпеки викрили чиновницю Львівської міськради та її спільників, які «допомагали» військовозобов’язаним виїхати з України за підробленими документами, де підставою є «непридатність до військової служби». Організатор схеми – начальниця одного з райвідділів соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, а її спільниками були працівниками медустанови.

Як з'ясували в СБУ, за 1300 доларів вона гарантувала виготовлення «довідок», які входять до акту огляду медико-соціальної експертної комісії про встановлення групи інвалідності. Такі «документи» є підставою для чоловіків призовного віку на виїзд за кордон в умовах воєнного стану.

Читайте також: Посадовицю на Львівщині підозрюють у вимаганні коштів за безкоштовне житло для переселенців

Чиновницю затримали згідно з ст. 208 КПК України – після передачі підробок клієнту. Їй вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Під час обшуків правоохоронці виявили документацію, яка підтверджує організацію вказаної злочинної схеми, два автомобілі преміум-класу вартістю понад 75 тисяч доларів та понад 8 млн грн у гривневому еквіваленті.

Наразі встановили осіб, які встигли скористатися протиправними послугами. Щодо них мають прийняти окреме рішення. Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності усіх учасників протиправної схеми.

Нагадаємо, що СБУ у Львівській області викрили 30-річного керівника однієї з львівських медичних установ, який допомагав ухилянтам незаконно перетнути кордон. За 6 тисяч доларів він виготовляв пакет документів для безперешкодного виїзду з країни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!