Київ

У Дарницькому районі Києва проводять опитування щодо створення муралу на знак вшанування загиблих захисників

846 0
Створення стінопису передбачено позабюджетним коштом.
Ескіз муралу на фасаді будинку № 4 по вулиці Ахматової

Ескіз муралу на фасаді будинку № 4 по вулиці Ахматової

Дарницька РДА на своїй сторінці у Facebook проводить опитування серед жителів району щодо створення муралу на стіні будинку № 4 по вулиці Ахматової. 
 
Як там повідомили, пропозиція стосовно створення стінопису на знак вшанування пам'яті військовослужбовців, які героїчно загинули, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України, надійшла від мешканців будинку.
 
Зазначається, що мурал планується створити за позабюджетні кошти, мешканці будинку вже підтримали ініціативу. Тепер слово за мешканцями району. Наразі проголосували «за» 95% (815 осіб).
 
Голосування триватиме до 21 липня 2023 року включно.
 
У Дарницькій РДА розповіли, що в основі ескізу використали зображення українського військового Мовчана Олексія Миколайовича (25.05.1973-01.05.2022) з котом. Чоловік був уродженцем району, закінчив дарницьку середню загальноосвітню школу №261 м.Києва та середнє професійно-технічне училище №20 м.Києва. З 2014 року брав участь у зоні проведенні АТО.
 
З початком повномасштабного вторгнення був призначений командиром взводу Добровольчого формування №25 територіальної громади м.Києва «ОУН». 26 квітня 2022 року призваний до лав Збройних Сил України.
 
01 травня 2022 року виконуючи бойове завдання загинув у результаті зіткнення з ворожою піхотою в районі села Велика Новосілка Волноваського району Донецької області.
 
«Перед своєю загибеллю Олексій разом із трьома побратимами встиг врятувати 11 цивільних осіб та кота з-під завалів. Врятовані цивільні були успішно виведені ними у безпечне місце через заміновану дорогу», – повідомили у РДА.
 
Як ми писали раніше, у Дарницькому районі Києва художники-волонтери створили новий мурал, який присвятили рятувальникам-вогнеборцям.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!