Київ

У дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» в Києві відремонтували укриття на 400 місць

840 0
На комфортне сховище для дітей перетворили колишній склад у підвалі.

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охмадит" завершили облаштування укриття. Про це інформує Державна спеціальна служба транспорту у Facebook.

Як розповів директор медзакладу Володимир Жовнір, на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у підвальному приміщенні в «Охмадиті» переховувалися від обстрілів близько 400 людей — близько 200 маленьких пацієнтів, їхні мами та медичний персонал. На той час на складі були обшарпані стіни, іржаві труби.

Ремонт виконали військові Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони.

У приміщенні відремонтували систему освітлення, вирівняли і пофарбували стіни, привели до ладу підлогу.

«Дякуючи нашим військовим, ми маємо можливість дивитися з впевненістю у майбутнє. Бо діти – це наше майбутнє!» — сказав Жовнір.

Нагадаємо, на території національної лікарні ОХМАТДИТ буде споруджено перший в Україні Дім Рональда МакДональда для родин пацієнтів лікарні. У будівлі буде розміщено 50 спалень з власними санвузлами. Кухня та їдальня спроєктовані як єдиний великий простір, що дозволить мешканцям проводити час разом. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!