У Кабінеті Міністрів хочуть впровадити іспити з української мови як іноземної

1740 0
До кінця року робоча група напрацює єдиний стандарт для складання сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної.
Фото: ivona.bigmir.net

Фото: ivona.bigmir.net

Як пояснюють у Кабінеті Міністрів, ідея розробки міжнародно сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної з'явилася через зростання кількості громадян, які хочуть підтверджувати своє знання української мови (закордонні українці, люди, яким треба підтвердження знань української мови як іноземної для професійної діяльності за кордоном, іноземці, біженці та мігранти). Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Щоб запровадити сертифікаційний іспит, потрібно затвердити стандарт, який відповідатиме нормативним документам CEFR (Спільна  Європейська Система Баз Даних), рекомендований резолюцією Ради ЄС (листопад 2001 року).

Читайте також: У Львові обговорять, як перемогти популізм та зробити успішні реформи. Де подивитися

Вчора, 24-го жовтня, уже відбулась нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка за участі Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, представників МЗС, Національної академії наук, закладів вищої освіти і громадських організацій щодо врегулювання питань запровадження цього іспиту.

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко доручив створити робочу групу, яка до кінця року узагальнить усі існуючі підходи та напрацює єдиний стандарт для складання сертифікаційного іспиту з української мови як другої/іноземної.

«Закордонним українцям, тим іноземцям, хто хоче набути громадянство України, іноземним студентам необхідно офіційно підтверджувати знання української мови, тому маємо вирішити організаційні питання із запровадженням сертифікаційного іспиту якомога швидше», – наголосив В’ячеслав Кириленко.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!