На площу Соборну повернули святого Яна з Дуклі та на Львівщині буде новий Індустріальний парк. Підсумки доби

2502 0
Нині 17 березня та 753 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото Paweł Jędrzejczyk

Фото Paweł Jędrzejczyk

Акцент дня: Після реставрації на площу Соборну повернули скульптуру святого Яна з Дуклі. Впродовж двох років фахівці з Національного інституту польської культурної спадщини проводили ремонтні роботи, спрямовані на відновлення та збереження фігури святого. Ця фігура не кам’яна, а виготовлена з цинку. Всередині вона порожня. Руки фігури були виготовили окремо та припаяли до тіла. Голову святого Яна з Дуклі прикрашає німб, виготовлений зі сталі.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 58 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 28 та 11. Нашими захисниками на Сумщині зупинено 2 спроби проникнення ДРГ окупантів.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражено пункт управління та ворожий засібу протиповітряної оборони.

Уночі російські окупанти атакували Україну – задіяли 16 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 14 цих ударних дронів було знищено.

Читайте також: Юрій Ігнат більше не речник Повітряних сил. Причини такого рішення не відомі.

Та: Львівські десантники зупинили ворожий наступ на Бахмутському напрямку. Відео. Воїни 80 окремої десантно-штурмової бригади знищили до десятка ворожих бронемашин і танків.

А також: Які спеціалісти потрібні в армію. Перелік вакансій.

Ключові події:

1. Уряд затвердив програму розвитку української мови до 2030 року. Що вона передбачає. До 2030 року всі держслужбовці мають володіти державною мовою.

Читайте також: Два львівські університети потрапили до п’ятірки найефективніших в Україні. Національний університет «Львівська Політехніка» та Львівський національний університет імені Івана Франка посіли, відповідно 2 та 5 сходинки в рейтингу.

Та: У Львові відкрили меморіальну таблицю Блаженнішому Любомиру Гузару. Фото,відео. Її за власні кошти виготовила громадськість міста та парафіяни місцевого храму. Автор – скульптор Ярослав Скакун;

2. Уряд пропонує підвищити акцизи на тютюнову продукцію. Вищі ставки податку можуть запрацювати вже з липня цього року.

Читайте також: На Львівщині створять новий Індустріальний парк. Спеціалізуватиметься на переробній промисловості з особливим акцентом на меблевому виробництві. Інвестиції становитимуть понад 2 млрд грн.

Та: 12 земельних ділянок на Львівщині виставили на торги. Аукціони відбудуться 20 та 21 березня;

3. Львів отримає десятий п’ятисекційний трамвай «Електрон». На якому маршруті курсуватиме. Після доукемплектації він сполучатиме Сихів та центральну частину міста.

Читайте також: До Львова призначили ще один додатковий потяг з Києва. Поїзд Інтерсіті+ Київ – Львів відправиться 23 березня.

Та: Львів’яни можуть оформити онлайн персоналізовану ЛеоКарт. Також у такий спосіб можна продовжити термін дії профілю своїх карток;

4. Які послуги безоплатно надають медзаклади Львівщини при пологах. Йдеться про чотири медзаклади у Львові та 16 у області – Сколе, Старий Самбір, Кам’янка-Бузька, Турка, Борислав, Броди, Новояворівськ, Яворів, Червоноград, Буськ, Городок, Жовква, Сокаль, Самбір, Дрогобич, Стрий.

Читайте також: У львів’янина виявили рідкісне паразитарне захворювання – ехінококоз. Що відомо. 38-річний львів’янин втратив чверть печінки.

Та: У Львові прооперували дитину з рідкісним синдромом П’єра-Робена. Ситуація була дуже складна;

5. Наступного тижня в Україні почнеться великий піст. Він триватиме 48 днів – до 4 травня включно.

Читайте також: У Львові охочі можуть обрати місце і посадити дерево. Як це зробити. Найбільше вільних лунок – 454 – у Франківському районі.

Та: Спортивні комплекси та активне дозвілля на Львівщині. Запрацювала інтерактивна карта з локаціями. Кожен об’єкт містить контактну інформацію та доступні види спорту.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!