Київ

У Києві інженери створили саморобну дешеву крилату ракету, яка може летіти в радіусі 140 км

1141 0
Її приблизна вартість створення – $3000.
Інженери Віталій Корнійчук (зліва) та Акім Клейменєв готуються до випробувань прототипів двигунів. Фото: Алессіо Мамо/The Guardian

Інженери Віталій Корнійчук (зліва) та Акім Клейменєв готуються до випробувань прототипів двигунів. Фото: Алессіо Мамо/The Guardian

У промзоні Києва група інженерів-ентузіастів створила народну ракету «Трембіта», яка може летіти на 140 км вглиб фронту і нести 25 кг вибухівки. Працює «Трембіта» на реактивному імпульсному двигуні на бензині чи дизельному паливі. Бак розраховано на 30 літрів пального. Про це пише The Guardian.

Умільці позиціонують боєприпас, як аналог летючих бомб «Фау-1» або «Дудлбаг» часів Другої світової війни. Коштує він у виготовленні приблизно 3000 доларів США. Але якщо оснастити «Трембіту» сучасною системою навігації, вартість зросте до 10 000 доларів. Та це все одно недорого, порівняно з «Калібрами» чи «Кинджалами», собівартість яких становить 1 та 2 мільйони доларів.

«Якщо їх запускати по 20-30 штук одночасно, то це вимотуватиме фронтову ППО армії рф. Усі «Трембіти» збити проблематично. Але можна поцілити в центри управління, склади боєприпасів, створювати негативний вплив на психіку російських солдатів», – розповіли розробники.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому ППО не можуть збивати дрони та ракети подалі від житлових будинків.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


ТЕГИ: київ, ракета

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!