Київ

У Києві комунальники скошують траву на Пейзажній алеї. Кияни обурюються

850 0
У Києві продовжують косити траву, оскільки досі не змінені правила утримання зелених насаджень.
Фото: Катерина Полянська / Facebook

Фото: Катерина Полянська / Facebook

Кияни незадоволені тим, що у столиці регулярно скошують траву. Нещодавно косарів помітили на пагорбах Пейзажної алеї. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написала користувачка Катерина Полянська.

«На Пейзажну алею зайшла група варварів з косилками. Не можу зрозуміти навіщо косити траву на схилах в парку. Щоб все всохло до вересня місяця? Це боротьба з чим?» – написала жінка.

У коментарях люди підтримали Катерину Полянську, так само обурюються варварському викошуванню трав'яного покриву.

Раніше ми розповідали, що скошування трави на столичних газонах здійснюється відповідно до правил, що були встановлені у 2006 і 2008 роках.

Як пояснили комунальники, підприємства з утримання зелених насаджень районів Києва, проводять роботи з косіння та полив газонiв у межах паркiв, cквepiв та в зелених зонах вздовж бульварiв та вулиць.

Вiдповiдно до названих документів скошування - це основний прийом догляду за газонами. Максимальна висота травостою, згідно із зазначеними правилами, має бути на партерних газонах не вище 5 см, звичайних – 10 см, лучних - 15 - 20 см. Тож висота скошування травостою на партерних газонах становить 2-4 см, звичайних i лучних - 3-5 см.

Читайте також: у Києві відкрили кримінальне провадження через намір ДСНС зрубати 1,5 га лісу

Натомість начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний розповів, що в кожному районі Києва були визначені експериментальні ділянки, на яких висаджуються декоративні луки та застосовується підхід відмови від косіння. Таких ділянок у місті буде 25.

Додамо, нарікання на процедуру скошування трави виникають щороку з настанням потепління. І цьогоріч жителі столиці вже зареєстрували електронну петицію на сайті Київської міської ради з ініціативою припинити косіння трави. Станом на 29 травня її підписали більше 600 містян. 

Нагадаємо, екологиня ГО «Плато» Анжеліка Зозуля розповідала, чому траву косити треба не всюди.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!