Київ

У Києві оновлять Шовковичну вулицю з поєднанням сучасних технологій та врахуванням її історичності

888 0
Вулиця з'явилася ще на початку 19 століття. На ній можна знайти низку незвичайних та старих будівель, які збереглися до наших днів.
Вулиця Шовковична (фото: КП ШЕУ Печерського району КК «Київавтодор» / Facebook)

Вулиця Шовковична (фото: КП ШЕУ Печерського району КК «Київавтодор» / Facebook)

Столичні комунальники розробили проєкт оновлення вулиці Шовковичної, що в центрі Києва. Про це розповіли у  «Київавтодорі» Печерського району.

Зазначається, що план оновлення вулиці розробили з урахуванням її історичності та поєднанням сучасних технологій. Наразі вже триває перший етап роботи, у ході якого буде виконана заміна пошкодженого брущатого каменю в обидві сторони. На другому етапі передбачається ремонт поручнів та пішохідної частини вулиці.

Нагадаємо, у Дарницькому районі замінили асфальтне покриття та облаштували кільцеву розв'язку. Окрім цього, відзавтра, 5 липня відкрили рух на новозбудованих з'їздах з Дарницького мосту.

До слова, на проспекті Івасюка продовжують капітальний ремонт. Днями на прилеглих до вулиці кільцевих розв’язках влаштували нижній шар асфальтобетону.

Довідка. Шовковична знаходиться у центрі Києва, в історичній області Липок, неподалік Банкової та Інститутської. З’явилася на початку 19 століття і примітна тим, що тут можна знайти низку старих будинків і незвичайних будівель, які збереглися до наших днів. Серед інших – Шоколадний будиночок, Арабський будинок, будинок Ікскюль Гільденбанда тощо.
 
Перша згадка вулиці з «ягідною» назвою датується 1834 роком. Тоді тут розташовувався шовковичний сад, в честь якого і була названа місцевість. До цього вулицю іменували Аптекарською, оскільки на ній знаходилася одна з перших аптек Києва.
 
Для збереження історичного вигляду вулиці, на ній частково залишилося первинне покриття із брущатого каменю, однак за довгі роки дана брущатка від навантаження автомобільного транспорту зазнала пошкоджень та опинилася в аварійному стані.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: ремонт, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!