Київ

У Києві побільшало хворих на ГРВІ та COVID-19

837 0
Натомість у лікарнях людей поменшало.

Упродовж минулого тижня у Києві зафіксовано 12 992 нових випадки захворювання на грип і ГРВІ, зокрема на COVID-19. Про це повідомили в «Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ».

«Загалом у Києві порівняно з попереднім тижнем спостерігається зростання захворюваності на 1,8% у дорослих. Зокрема, дорослих захворіло 5 874 (зростання на 13%), дітей – 7 118 (зниження на 5,9%). Діти становлять 54,8% від загальної кількості, а на попередньому тижні – 59,3%. Захворюваність серед дітей шкільного віку знизилась на 19,8%. Зокрема, у школярів зареєстровано 3 342 випадки», – йдеться у повідомленні.

Водночас порівняно із попереднім тижнем дещо знизилась загальна кількість госпіталізованих осіб серед хворих на грип і ГРВІ. До столичних медзакладів за останній тиждень госпіталізовані 252 особи, 149 із них – діти.

Медики нагадують, що найдієвішим методом захисту є вакцинація.

Нагадаємо, на Київщині зареєстрували нові осередки спалаху африканської чуми свиней. Хворих тварин виявили у приватних господарствах жителів села Хоцьки. У двох громадах Бориспільського району запроваджено карантин. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!