Київ

У Києві встановили додаткові датчики рівня радіації

583 0
Нові датчики встановили коштом меценатів без залучення бюджету.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві автоматичну мережу датчиків вимірювання рівня радіації доповнили двома додатковими пристроями. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Додаткові пристрої встановили в Голосіївському та Святошинському районах. Тепер у столиці діє сім датчиків, які в режимі реального часу передають інформацію про рівень радіації в застосунок «Київ Цифровий». 

Нові датчики встановили коштом меценатів без залучення бюджету.

«Щоб отримати інформацію про радіаційний фон у столиці, необхідно зайти в розділ моніторингу якості повітря в застосунку «Київ Цифровий». Користувач може переглянути адреси встановлених датчиків, а також рівень радіації, зафіксований на кожному з них. Користуйтеся цією функцією і довіряйте тільки офіційним джерелам інформації про стан навколишнього середовища в місті», – зазначив Олександр Возний.

Датчики вимірювання рівня радіації розташовані на основі міських референтних станцій моніторингу якості повітря за адресами:

  • вул. Турівська, 28 (Подільський район);

  • вул. Щусєва, 20 (Шевченківський район);

  • просп. Правди, 64-Г (Подільський район);

  • просп. Берестейський, 97 (Святошинський район);

  • Харківське шосе, 7/1 (Дніпровський район);

  • вул. Вербицького, 26 (Дарницький район);

  • вул. Китаївська, 22 (Голосіївський район).

Нагадаємо, що в Києві діє мережа із семи високоточних (референтних) пунктів спостережень за станом атмосферного повітря європейського зразка. Дані з пунктів фіксуються щохвилини та зберігаються на сервері для подальшого аналізу. На додачу до референтних, у всіх районах столиці працює 46 індикативних пунктів, які доповнюють високоточні. Дані з обох видів пунктів моніторингу доступні користувачам застосунку «Київ Цифровий».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!