Київ

У Києві з переліку укриттів та електронних мап вилучають непридатні приміщення

634 0
Найчастіше це підвальні приміщення будинків, які не пристосовані для захисту мешканців.
Фото: КМВА

Фото: КМВА

У Києві триває удосконалення Фонду захисних споруд столиці, зокрема вилучаються із переліку укриттів непридатні приміщення. Також обстежуються підземні простори в яких можна буде облаштувати сховища. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, зараз вилучаються з переліку укриттів та електронних мап укриттів об’єкти, які за технічним станом або іншими причинами не можуть використовуватися за призначенням. Найчастіше це підвальні приміщення в житлових будинках, які не пристосовані для захисту мешканців.

«У цих підземних приміщеннях розташовуються магістралі водопостачання, теплопостачання, електрощитові, теплопункти та інші комунікації. Або це окремі об’єкти, технічний стан яких небезпечний для людей», – каже Попко.

 

У КМВА зауважили, що у місті є чимало підземних приміщень та просторів. Більша частина цієї площі використовується як об’єкти цивільного захисту. Але є і багато споруд, які можуть бути використані як укриття. Тож наразі підземні простори Києва обстежують у пошуках потенційних приміщень, які можуть бути введені в експлуатацію як об’єкти цивільного захисту.

«На цих площах буде проведений ремонт, встановлене протипожежне обладнання, проведене електроживлення тощо. Таким чином, ми плануємо замінити ті укриття, які за своїм технічним станом чи іншими причинами не можуть використовуватися як сховища та наростити Фонд захисних споруд столиці»,– зазначив Попко.

Як ми повідомляли раніше, у Києві встановили «пілотне» мобільне укриття, яке виготовлене з високоякісного бетону і може захистити від вибухової хвилі та осколкового ураження. Також у столиці облаштували перше укриття з автоматизованою системою доступу. Загалом нею планують що оснастити близько трьох тисяч наявних укриттів автоматизованою системою відкриття.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!