Київ

У Києві з'явився мурал на честь «Азовця» «Оджоса»

995 0
Андрій Огородник загинув на «Азовсталі»

У Дніпровському районі столиці створили новий мурал, присвячений бійцю полку «Азов» Андрію Огороднику з позивним «Оджос». Про це повідомив  один із авторів муралу художник Віталій Гідеван.

«З перших днів повномасштабного вторгнення він боронив рідний Київ, а потім полетів до заблокованого Маріуполя на допомогу бійцям «Азова», - зауважив він.

24 лютого 2022 року «Оджос» добровольцем долучився до підрозділу ТрО «Азов-Київ».

На Київщині він із побратимами тримав позиції в районі сіл Мощун, Горенка і Пуща-Водиця.

А вже 25 березня «Оджос» разом з іншими добровольцями відправився на підсилення у місто Маріуполь, де приєднався до бійців «Азова».

«15 квітня Оджос разом із бійцями свого підрозділу здійснив прорив на «Азовсталь», де  загинув від уламкового поранення 26 квітня 2022 року. Того дня по його позиції був приліт із 82-мм міномета. Кілька годин воїна намагались врятувати Азовські медики, але марно. Андрію було лише 23 роки», - повідомив художник.

За словами Гідевана, «це лише частина його історії, але він залишиться назавжди в нашій пам'яті».

Художник також розповів, що мурал був створений за ініціативи мами бійця Світлани Лисенко та за допомогою небайдужих людей.

Як ми писали раніше, у Дарницькому районі Києва художники-волонтери створили новий мурал, який присвятили рятувальникам-вогнеборцям.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

ТЕГИ: київ, мурал

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!