У лікарні «швидкої» забрали 5 млн грн субвенції через відсутність дозволу на будівництво аеромайданчика

2862 0
Торік з держбюджету передбачили 11 млн грн субвенції на будівництво вертолітного майданчика.
Фото: Лікарня швидкої допомоги Львова

Фото: Лікарня швидкої допомоги Львова

Частину державної субвенції, яку восени минулого року передбачили на будівництво вертолітного майданчика біля клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, перерозподілили на інші об’єкти. Згідно з розпорядженням голови ЛОДА Максима Козицького, з передбачених 11 млн грн забрали 5 млн грн, які лікарня не змогла освоїти до кінця 2021 року.

Читайте також: Вертолітний майданчик біля лікарні «швидкої» у Львові збудують за 19,5 млн грн

У коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда повідомив, що кошти перепрофілювали, оскільки лікарня ще не мала дозволу на початок будівельних робіт. В кінці року лише вирили котлован та залили бетонну подушку.

«Ми розуміли, що вони не зможуть освоїти кошти у повному обсязі, оскільки станом на кінець грудня не мали дозволу на початок будівельних робіт. Відтак, ЛОДА запропонувала частину коштів у розмірі 5 млн грн перерозподілити. Яка сума з решти 6 млн грн була освоєна лікарнею, точно не пам’ятаю, проте ці кошти є перехідними та закрпілені за об’єктом», – каже він.

Додає, що як тільки лікарня отримає дозвіл на початок будівництва вертолітного майданчика, і роботи будуть якісно виконувати, ЛОДА буде звертатися знову до уряду, щоб потрібні кошти додали та було їх ефективне використання.

Читайте також: У Львові врятували малюка з вадою серця, якого доправив гелікоптер з Ужгорода

Водночас у клінічній лікарні швидкої допомоги повідомили Tvoemisto.tv, що кошти не змогли використати вчасно, оскільки на рахунок отримали їх в кінці грудня.

«Кошти розміром 5 млн грн, які було виділено із держсубвенції відповідно до розпорядження голови ЛОДА Максима Козицького на будівництво аеромайданчика, не були освоєні у зв’язку з тим, що надійшли на наші рахунки лише 25.12.2021 року. Заявленого терміну до 31.12.21 року для виготовлення необхідної документації та укладання угод із компаніями для проведення ремонтних робіт було недостатньо. У зв’язку з тим, що кошти нам надійшли запізно, ми не мали змоги розпочати роботи», – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Роботи планують розпочати, як тільки цьому сприятимуть погодні умови.

Нагадаємо, що на будівництво злітно-посадкового майданчика гвинтокрилів біля лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова скерували 11 млн грн із державного бюджету. Ці кошти Кабмін передбачив у змінах до розподілу субвенції з державного бюджету на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери.

Із 1 жовтня на Львівщині відновила роботу аеромедична евакуація хворих. Новий гелікоптер Нацполіції тепер обслуговуватиме не лише Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області, а й Чернівецьку, Тернопільську та Волинську. Першу евакуацію пацієнтки з інсультом авіамедична служба львівського обласного Центру екстреної допомоги виконала 9 квітня на гелікоптері ДСНС. Проте уже в червні гелікоптер ДСНС тимчасово перестав виконувати польоти в області. Його забрали для виконання завдань у міжнародних навчаннях та технічне обслуговування.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!