У Львівській області «накрили» оператора піратського супутникового телебачення

6948 0
Незаконна ретрансляція здійснювалась на території трьох областей.
Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Діяльність піратського оператора супутникового телебачення припинено у Львівській, Закарпатській та Рівненській областях. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції у Львівській області.

Зазначається, що працівники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчими Галицького відділу поліції Львівщини під час досудового розслідування встановили, що «пірати» за допомогою спецобладнання здійснювала ретрансляцію відомих українських телеканалів без дозволу правовласників.

Для цього вони створили приватні фірми, через які надавались послуги клієнтам.

Незаконна ретрансляція каналів здійснювалась впродовж 2018-2020 років на території Львівської та Рівненської областей, а також на Закарпатті, де був розташований центральний офіс.

5 березня одночасно у трьох областях було проведено обшуки в офісних приміщеннях та у помешканнях де проживали зловмисники. Було виявлено та вилучено понад 120 одиниць мережевого обладнання, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, накопичувачі інформації, документація, печатки, чеки та чорнові записи.

Вирішується питання про повідомлення зловмисникам підозри у скоєнні злочину та призначення економічної та телекомунікаційної експертиз об’єктів інтелектуальної власності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!