У львівському центрі реабілітації пояснили, через що найчастіше стаються ампутації у військових

2721 0
У військових переважають ампутації після накладених турнікетів.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові лікарі в реабілітаційному центрі «Superhumans» в межах американсько-української місії переймають досвід в американців. Це пришвидшує процеси, які стосуються протезування військових та цивільних. Як Tvoemisto.tv заявив протезист, операційний директор американського медцентру Ян Фотергілл, в Україні американські спеціалісти роблять те саме, що в США, а також зазначив, що в центрі переважають ампутації від накладених турнікетів. 

«Наша робота в Україні не надто відрізнялася від того, що ми робимо в США, хоча ми воліли бачити більше вибухових ран і ампутацій, а сталося так, що переважають ампутації після накладених турнікетів. Тому будемо звертати увагу й на правильність використання», – каже американський лікар.

Читайте також: Як у Львові отримати протез. Адреси, телефони

СЕО «Superhumans Center» Ольга Руднєва погодилась із колегою і пояснила, що так званий синдром турнікета пов’язаний переважно з тривалою евакуацією поранених. На жаль, через обстріли медики не завжди можуть швидко дістатися до пораненого, внаслідок чого у нього починається відмирання м’яких тканин.

Детальніше про те, як у Львові працюють із складними протезуваннями та чому важливо масштабувати цей досвід читайте у матеріалі.

Нагадаємо, у квітні в Винниках відкрили першу чергу Superhumans center – це клініка психологічної підтримки, реабілітації, протезування та реконструктивної хірургії для тих людей, які постраждали внаслідок війни (цивільні, військові і діти). А через пів року – у жовтні – там запрацюють дві операційні, палатний фонд на 45 ліжок та апартаменти для іноземних лікарів, які навчатимуть українських, як працювати зі складними випадками. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!