Як у Львові лікують і протезують супервоїнів та що відбувається у Ватикані. Підсумки доби

1386 0
Нині 5 вересня та 559 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 13:32, відбій – о 14:12. Зафіксовано зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: Міністр оборони України Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку з посади. «Я подав заяву про звільнення Руслану Стефанчуку, Голові Верховної Ради України. Для мене було честю служити українському народу та працювати в #UAarmy протягом останніх 22 місяців, найважчого періоду сучасної історії України», – зазначив Резніков.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 29 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 11 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 4 ворожі пункти управління.

Читайте також: Стало відомо, хто став головним військкомом Львівщини. Денис Чаюк, полковник ЗСУ, учасник російсько-української війни, заступник командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Герой України. Брав участь у боях за Луганський аеропорт і м. Дебальцеве (нині Горлівського району) Донецької області.

Та: В Україні пропонують скасувати відстрочку від мобілізації деяким студентам. В Раду внесли відповідний законопроєкт.

Акцент дня: «Продасте одну шкарпетку?» Як у Львові лікують і протезують суперлюдей. «Ампутація – це завжди стрес, біль і невідворотність, бо навіть найкраще і найдорожче електронне коліно ніколи не замінить людське. Але й у таких випадках варто цінувати життя і пам’ятати, що є люди з іще складнішими травмами, які прикуті до ліжка назавжди».

Від початку повномасштабної російської агресії, за даними «The Wall Street Journal», кількість українців, які залишилися без однієї або двох кінцівок, становить 20-50 тисяч. Це можна порівняти з масштабами ампутацій під час Першої світової війни. Тvoemisto.tv розповідає, як у Львові працюють із складними протезуваннями та чому важливо масштабувати цей досвід.

Ключові події:

1. «Папа мав би звернутись до українського народу». Що відбувається у Ватикані та чого очікувати від Синоду. Папа Франциск побажав російській молоді стати «ремісниками миру». Ці слова він виголосив під час телемосту у рамках Всеросійських днів католицької молоді, що відбулися у санкт-петербурзі. У відповідь на це глава УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся до Папи та зазначив, що ці слова можуть бути сприйняті як підтримка того націоналізму й імперіалізму, який сьогодні став причиною війни в Україні – війни, яка щодня приносить смерть і руйнування для народу.

Дослідник історії церкви Анатолій Бабинський підсумовує, якою була реакція світу на слова Папи, чи можливі нові подібні «жести» та чи можна використати цю ситуацію для донесення правди.

На цю ж тему: Папа Римський визнав свої коментарі щодо росії помилковими. «Я не мав на увазі імперіалізм, коли сказав це», – зазначив Папа;

2. Закон про столицю може стати частиною дорожньої карти децентралізації, – Шуляк. Хоч Київ і є столицею України, але попри це повинні бути рівні можливості між всіма громадами.

Читайте також: Львівська облрада планує замовити подарункові годинники за 235 тисяч грн. Як розповів Tvoemisto.tv голова управління спільної власності Львівської ОВА Андрій Білоус, їх використовуватимуть як одні з найцінніших подарунків від керівництва ЛОВА.

Та: Староста Ворзеля у своїй промові назвав росіян «старшими братами і родичами», а війну – «негараздами». На посадовця вже є заява в СБУ;

3. Багатофункціональний комплекс та готель. Що дозволила міськрада збудувати у Львові у серпні. Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво низки об’єктів. Зокрема, містобудівні умови та обмеження надали на 3 нові житлові будинки, новий готель, новий павільйон з продовольчими товарами, тощо.

Читайте також: Від нині на Львівщині обмежать рух однією із автодоріг. Схема об’їзду. Стартує капітальний ремонт мостового переходу через річку Рата.

Та: Від нині на Сихові три дні не буде гарячої води. Перелік адрес. Постачання відімкнуть у зв’язку з плановими ремонтними роботами;

4. Скільки біженців виїхали з України та планують повернутися. Результати дослідження. 67% людей, що виїхали, задоволені перебуванням за кордоном, однак життя в Україні їм подобається більше. 40% українців хотіли б, щоб їх діти продовжили навчатись за кордоном після війни.

Читайте також: Що відвідують туристи на Львівщині та скільки це приносить коштів. Найбільш популярною серед громад області в плані туризму була Львівська, на другому місці – Трускавецька. Далі Східницька, Зимноводівська і Славська громади – це ті, які показують найкращі показники по сплаті туристичного збору;

5. До Києва прибув британський актор Стівен Фрай. 66-річний Фрай стане ведучим Саміту перших леді і джентльменів, який розпочнеться в Києві 6 вересня.

Читайте також: У Львові відкриють тимчасовий благодійний мистецький простір. Його мета – зібрати кошти на відновлення зруйнованих під час війни артінституцій.

Погода у Львові: Якою буде погода на тижні у Львові. Прогноз синоптиків. Нині мінлива хмарність Удень 23 – 25°. У середу не прогнозують опадів. Уночі 7 – 12°, вдень 21 – 26°. У четвер, 8 вересня, без опадів. Уночі 8 – 13°, вдень 23 – 28°. 9 вересня мінлива хмарність. Уночі 9 – 14°, вдень 23 – 28°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!