У львівських маршрутках можуть запровадити єдину «картку пільговика»

4879 2
Львів вивчить досвід інших міст України щодо пільгових перевезень та можливість впровадження єдиного проїзного квитка для пільговиків.

Також,  з метою владання проблемних питань у сфері міських перевезень, буде відновлена відповідна робоча група, до якої увійдуть представники Львівської міської ради, керівники компаній-перевізників та представники первинних профспілкових організацій. Про це йшлося на зустрічі міського голови з перевізниками, водіями, представниками громадських організацій, – інформує прес-служба ЛМР.

Як зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, виконком не може прийняти рішення щодо обмеження проїзду пільговиків у громадському транспорті, як того вимагали учасники зустрічі, оскільки попереднє подібне рішення було оскаржене у суді і суд визнав його незаконним. Під час зустрічі вирішили скерувати запити в інші міста України на предмет врегулювання питань з пільговими перевезеннями. Також від завтра розпочнуть вивчати можливість впровадження у Львові єдиного проїзного квитка для пасажирів, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті. У міськраді опрацьовують питання щодо можливості ідентифікації цієї картки фото.

Наступна зустріч запланована на сьогодні, 31 серпня, на 18:00 год.

Нагадаємо, учора, 30 серпня, у Львові стартував страйк перевізників. Як наслідок, кілька маршрутів не виїхали. Серед основних вимог, які висунули протестувальники, – обмеження пільгового проїзду у громадському транспорті. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
31 Серпня, 2016 19:50
Олекса Доки ми матимемо таку владу у Львові, яка не хоче чи не вміє навести порядок на міському транспорті?
31 Серпня, 2016 19:45
Олекса Чому у львівських маршрутках не дають білетів, хоча оголошеннями лякають за безбілетний проїзд?
Коли ці маршрутки замінять нормальними автобусами(як в Польщі)? Великогабаритні автобуси ж у Львові їздять справно.
Чому львівський транспорт не їздить строго за похвилинним розкладом (як в Польщі)?
Чому міська поліція не реагує (не штрафує порушників), коли приватний транспорт нахабно паркується на велосипедних доріжках? Чи, може, ті порушники всі - велике цабе? У Польщі, яку так палко кохає Садовий, такого не побачите.
Доки у Львові триватиме безлад з громадським транспортом взагалі?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!