У Львові на даху давньої кам'яниці в історичному ареалі хочуть облаштувати апарт-готель

2545 0
Ухвала дає можливість реставрувати житловий будинок на вулиці Лесі Українки, 21, облаштувати на горищі будівлі апартаменти.
Фото:Googlemaps

Фото:Googlemaps

У кам’яниці на вулиці Лесі Українки,21 планують облаштувати готель. Депутати Львівської міської ради на засіданні 9 липня прийняли Детальний план території у районі вулиць С. Гавришкевича, Друкарської, Лесі Українки, Краківської. «За» проголосували 53 з 58 присутніх депутатів.

Читайте також: У Львові за чотири мільйони продали приміщення у пам'ятці архітектури на площі Ринок

З проханням прийняти детальний план території у районі вул. С. Гавришкевича, вул. Друкарської, вул. Лесі Українки, вул. Краківської, щоб мати змогу розпочати реставрацію житлового будинку на вул. Лесі Українки, 21, до міськради ще у грудні 2020 році звернулося об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Леся Українка-21», про це йдеться в інформаційній записці до ухвали.

Прийняття ухвали дасть можливість реставрувати житловий будинок, облаштувати на горищі апартаменти.

Будинок, що на вулиці Лесі Українки,21 знаходиться в історичному ареалі міста. Перебуває у приватній власності ОСББ «Леся Українка-21».

За даними аналітичної системи YouControl, ОСББ «Леся Українка-21» зареєстроване три роки тому, на вул. Лесі Українки, 21. Керівником є львів'янин Тарас Копоть. Він також є власником компанії ТОВ «Лагом-Юкрейн». Вона, за даними аналітичної системи YouControl, перебуває у стані припинення. Займалася компанія дослідженням кон'юнктури ринку та виявленням громадської думки.

Вперше про забудову теперішньої вулиці Лесі Українки дізнаємося зі схеми вірменського кварталу Львова у записах Мартина Ґруневеґа, зроблених наприкінці XVI – на поч. XVII ст, про це пише Центр міської історії. У будівлі № 21 у 1865 році львівський лікар, вірменського походження, Юзеф Торосевич заснував бурсу, він намагався піклуватися про вірменську молодь, що приїхала до Львова навчатися в місцевих школах. Для цих потреб спеціально була придбана кам'яниця у вірменської родини Кшиштофа та Катажини Баронч при тодішній вулиці Скарбковській, 21 за суму приблизно в 180 000 рейнських злотих у цінних паперах.

Вікторія Савіцька




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!