Київ

Депутатка Київради поскаржилася Кличку на ліквідацію смуги громадського транспорту на бульварі Лесі Українки

773 0
Ліквідували смугу громадського транспорту на користь парковки.

Депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова обурилася з приводу закриття смуги громадського транспорту на бульварі Лесі Українки. Вона просить владу столиці відновити цю смугу. Про це вона заявила у звернені до мера Києва Віталія Кличка в ході пленарного засідання Київради 25 липня.

«Ви у своєму виступі багато казали про транспортну інфраструктуру, що дорогами користується й військові, але я прошу звернути вашу увагу, що, наприклад, на бульварі Лесі Українки прибрали смугу громадського транспорту і так її й не повернули. Хоча смугами громадського транспорту у нас користуються й військові», – звернулась Семенова.

Нагадаємо, смугу громадського транспорту з обох боків бульвару прибрали ще наприкінці грудня 2022 року. Замість них створили місця для паркування. Зі слів Семенової, директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор пояснював таке рішення необхідністю створення паркомісць для військового госпіталю.
 
 
Пізніше, наприкінці червня КК «Київавтодор» розпочав поточний ремонт бульвару, який розкритикували транспортні активісти. В ініціативі «Пасажири Києва» кажуть, що місто заплатить 54,7 млн гривень за поточний ремонт покриття бульвару Лесі Українки, яке перебувало в нормальному стані.
 
Як там зазначили, на бульварі виокремили «аж 200 метрів велосмуг на 3,1 км довжини проїзної частини, зате знайшлось місця на 3 автомобільні смуги і парковку з кожного боку, звузивши задля цього на крутому ухилі смуги руху до 2,75 метри, як робити не можна», вказують активісти та додають, що вони неодноразово надавали проєкти для реорганізації руху на бульварі, втім щоразу Департамент транспортної інфраструктури ігнорував пропозиції.
 

До слова, петиція про звільнення директора Дептрансу Руслана Кандибора набрала необхідні підписи. Тепер її має розглянути мер Києва Віталій Кличко.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!