У Львові хорватські воїни навчатимуть українських ветеранів дайвінгу

545 0
Хорвати проведуть низку спортивних заходів та психологічних тренінгів.
Фото: лмр

Фото: лмр

Від завтра, 7 травня, у Львові хорватські воїни проведуть низку спортивних заходів та психологічних тренінгів для українських ветеранів. Про це повідомили в ЛМР.

Військовослужбовці з Хорватії навчатимуть українських ветеранів розвантажуватися ментально завдяки дайвінгу та водному спорту в межах спільного проєкту України та Хорватії «Ресоціалізація українських ветеранів: рівний-рівному».

Для учасників запланували активні події впродовж семи днів:

  • 7-8 травня: занурення з аквалангом у басейні та звітування психологів про роботу, попередньо проведену з учасниками проєкту (ветеранами)

  • 9 травня: стрільба з лука та зустріч з Зораном Комаром, який був головним психологом Збройних сил Хорватії.

  • 10-12 травня: водні види спорту (каяки, SUP дошки, човен-дракон), риболовля, дартс. Вечірня програма: спілкування та лекції від психологів.

Цей проєкт ініціювали і запустили у вересні 2023 року в місті Савудрія на березі Адріатичного моря. Згідно з відгуками, 92% учасників відзначили покращення стану здоров'я. В середньому, оцінка фізичного стану зросла з 5,4 до 8,3 (за 10-бальною шкалою), що відповідає покращенню на +54%. Окрім того, 92% учасників відзначили покращення психологічного стану. В середньому, оцінка психологічного стану зросла з 4,9 до 8,8 бала, що відповідає покращенню на +80%.

Нагадаємо, що провідний спінальний хірург зі США Марк Диржка знову приїде до Львова. Упродовж двох тижнів – з 13 до 22 травня, він допомагатиме фахівцям дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання лікувати дітей з вадами хребта.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTu


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!