Майже за рік інспектори паркування у Львові виписали понад 30 тисяч штрафів

2164 0
У місті працює 11 інспекторів із паркування.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У Львові інспектори з паркування за майже за рік роботи виписали понад 30 тисяч штрафів. Про це у коментарі Tvoemistо.tv повідомив керівник ЛКП «Муніципальна варта» Богдан Мільяр.

Читайте також: Я прийшов — авта нема. Як забрати автомобіль зі штрафмайданчика

«Із моменту створення відділу інспекторів виписали 31 800 штрафів на суму 12 мільйонів гривень. Зараз в нас є 11 інспекторів з паркування, які працюють на вулицях міста», – каже він.

Також, за словами Богдана Мільяра, у штат інспекторів завжди активно шукають охочих. В ідеалі їх мало би бути 20, і вони повинні були б працювати в кожному районі Львова.

Нагадаємо, що інспектори з паркування вперше вийшли на вулиці Львова 1 листопада торік. Вони виписують штрафи за неправильне паркування та викликають за потреби евакуатор. Здебільшого інспектори працюють у центральній частині міста.

Читайте також: Як у Львові працюють інспектори паркування. Фоторепортаж

За законом, інспектори можуть визначати вид порушення, робити 4 фотографії з прив’язкою до геолокації та виписувати повідомлення про штраф. Далі повідомлення друкують на мобільному принтері та залишають на склі автомобіля. Інформацію про штраф також надсилають водієві або власнику авто за місцем реєстрації.

Водночас, якщо порушення передбачає евакуацію машини, інспектор викликатиме евакуатор, який забере авто на один зі штрафмайданчиків міста. Аби забрати його звідти, водій має зателефонувати на оперативну лінію 102, повідомити, що авта немає. Після цього черговий має відшукати автомобіль у базі та пояснити, чому та куди його забрали. 

Ольга Коваль

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!