У Львові лікують воїна, у тілі якого застрягло 40 уламків ворожої міни

1641 0
Захисник зі Львівщини отримав поранення біля Бахмуту.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У Львові лікують воїна Павла Пастуха зі Львівщини, який наприкінці січня отримав важке поранення під Бахмутом – у його тілі застрягло 40 уламків ворожої міни. Про це повідомила пресслужба Першого ТМО. 

«Разом з двома побратимами кинувся витягати поранених. Саме дісталися одного пораненого – як поруч влучає міна. Гинуть усі, крім Павла. Він ненадовго втрачає свідомість. А коли приходить до тями, то перше, що відчуває – складно дихати. Уламки міни проникли майже скрізь – навіть в легені захисника. Пошматоване все: ноги, руки, живіт та внутрішні органи. Воїн накладає собі тиснучі пов’язки на ділянки, де кровило найбільше, підводиться і рушає у бік українських позицій», − пригадує Павло.

В вкрай важкому стані захисника продовжували переслідувати ворожі війська та вести по ньому вогонь. Та його врятували двоє побратимів із сусідньої позиції − «Німець» та «Док». В подальшому за життя Героя боролися в п’яти містах України − Часовому Ярі, Дружківці, Дніпрі, Києві та Львові.

Читайте також: Львівський активіст пройшов пішки майже 100 км, щоб допомогти пораненим бійцям

«Після діагностики наші хірурги видалили уламки міни з лівого плеча та правої ноги пацієнта. Утім, два осколки в печінці, кожен з яких по 2 см, залишили. Позаяк вони проникли вглиб на 10 см і зупинилися біля середньої печінкової вени. Хірурги вважають, що видаляти ці уламки зараз надто небезпечно. Наразі вони не рухаються, не загрожують життю пацієнта, але потребують спостереження», − йдеться у повідомленні. 

Наразі Павло продовжує проходити реабілітацію у центрі «Незламні». 

Нагадаємо, що 21 липня, у Львові на базі НУ «Львівська політехніка» відкрили Центр ветеранського розвитку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!