У Львові вимагають демонтувати вісім незаконних мафів. Підприємці звернулися до суду

4547 0
Йдеться про МАФи на вул. Володимира Великого, 59 Б.
фото: Львів. Містобудування

фото: Львів. Містобудування

У Львові продовжують боротися з незаконними МАФами і спорудами, що стоять на комунальній землі без жодних потрібних для цього дозволів. Наразі місто намагається демонтувати павільйони на вул. Володимира Великого, 59 Б. Про це повідомили у департаменті містобудування. 

Йдеться про вісім тимчасових споруд, які самовільно встановили без жодних правових підстав на комунальній землі, за користування якою, підприємці з цих МАФів, не платять місту.

«Ще в далекому 2003 році ТзОВ «Біля універмагу» отримало в сервітутне користування 0,54 га міської землі на вул. Княгині Ольги, 106 для обслуговування ринку. І п’ять років платило орендну плату. Згодом офіційно адресу в договорі поміняли. Але договір про користування землею чомусь не продовжили. Врешті минулого року управління держконтролю за використанням і охороною земель провело обстеження всієї цієї території навколо так званого нового ЦУМу. І з’ясувало, що ось ці вісім павільйонів, про які говоримо сьогодні, стоять на комунальній землі самовільно, безпідставно і без жодних дозвільних документів», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У Львові закликали не купувати МАФи через інтернет. Їх продають за ціною квартир

Відтак Франківська райадміністрація звернулася до виконавчого комітету – і той наприкінці грудня прийняв рішення: незаконні МАФи демонтувати. Підприємцям дали змогу зробити це добровільно, але ті звернулися до суду.

«Рішення Львівського окружного адміністративного суду щодо цих самовільних павільйонів на комунальній землі ще нема. І невідомо, коли буде. Але всередині лютого суд приймає так зване забезпечення позову. Тобто поки місяцями справу розглядатимуть у суді – МАФи і далі незаконно займатимуть комунальну землю. Адже, як пише суддя у своїй ухвалі, «суд дійшов висновку про наявність об’єктивних обставин» для забезпечення позову», – додали у департаменті. 

Нагадаємо, Господарський суд Львівської області своїм рішенням зобов'язав припинити право власності та знести МАФ на вулиці Стрийській, 338. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!