У Львові попрощаються із уродженцем Молдови, що захищав Україну на війні

724 0
Героя поховають на Личаківському кладовищі.
Фото умовне/Твоє місто

Фото умовне/Твоє місто

Завтра, 28 червня, у Львові попрощаються із Героєм Григорієм-Гайком Степанюком. Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Вірменському катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Вірменська, 7/13), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Джерело: пресслужба ЛМР

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Що про нього відомо

Григорій-Гайк Степанюк (05.10.1991-21.06.2023) Уродженець міста Тирасполь (Республіка Молдова). З ранніх років покинув Молдову через початок Придністровського конфлікту. Навчався у Середній загальноосвітній школі села Кошелівка Хмельницької області, згодом вступив до Хмельницького спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки (сьогодні – Хмельницький ліцей ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради), який закінчив з відзнакою. Після завершення навчання вступив на юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, там здобув освітню кваліфікацію «Магістр права». Протягом 8-ми років жив та працював у Казахстані на керівних посадах. Захоплювався грою в шахи, стрільбою з лука, волейболом, футболом та легкою атлетикою. Любив подорожувати, цікавився історією, археологією та географією, а також фінансами і економікою. Прагнув опанувати мови програмування. Мав велику жагу до знань та цікавився найрізноманітнішими темами, постійно займався саморозвитком та самовдосконаленням. Досягав успіху у всіх починаннях.

У червні 2022 року повернувся до України, вступив до лав 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку. Під час проходження військової служби почав вивчати вибухотехніку, аеророзвідку та медицину. У Героя залишилися дружина, бабуся, брати, сестри, тітки, дядько, племінниці, хрещена мама та велика родина.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!