Політична реклама

У Львові створять сучасну ветеринарну школу

1813 0
Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького спільно з Люблінським природничим університетом (Республіка Польща) виграли гранд Європейського Союзу для реалізації проекту створення ветеринарної школи діагностичних методів із спеціалізованими лабораторіями.

Проект розрахований на 2012-2013 роки, і скерований на те, щоб створити сучасні лабораторії для діагностики у ветеринарній медицині, повідомляє керівництво Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій.

Відтак львівські та польські науковці розробили проект створення сучасної ветшколи. За грант змагалися близько трьох десятків проектів.

Сума гранту -- мільйон доларів. За ці кошти почнеться реалізуватись проект: буде зроблений капремонт приміщення клініки факультету ветмедицини, що на вул. Левицького у Львові, та буде закуплена сучасна апаратура.

Роботи розпочнуться ще цього року, а до початку нового навчального року 2013-2014 школа має запрацювати.

Працівники ветуніверситету зазначають, що в новому закладі можна буде робити всі біохімічні дослідження, які стосуються методів діагностики.

Науковеці додають, що при ветшколі працюватиме виїзна "швидка допомога" з діагностичним обладнанням. Аналогів цьому, як зауважив проректор вишу, в Україні немає.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!