Німеччина терміново передасть Україні Patriot та у Львові в храмі виставлять старовинні плащаниці. Підсумки доби

662 0
Нині 14 квітня та 781 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: BBC

Фото: BBC

Акцент дня: Львівські пластуни відзначили 112-ту річницю Пласту. Під час святкування відбулися пластові церемоніали – пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання пластової присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 76 бойових зіткнень, з них 36 і 22 на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 1 – по його пункту управління, 2 – по наземних станціях управління БпЛА та 1 – по зенітно-ракетному комплексу. Уражено 2 ворожих засоби протиповітряної оборони.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, у ніч на 14 квітня російські окупанти атакували 10-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із Курської області. Усі «Шахеди» збито на Харківщині зенітними ракетними підрозділами та мобільними вогневими групами.

Читайте також:  Німеччина терміново передасть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot для захисту від російських повітряних атак, зазначає відомство. «Російський терор проти міст та інфраструктури України завдає незмірних страждань. Він також ставить під загрозу енергопостачання населення та руйнує промислові об’єкти, які є важливими для оперативної готовності українських збройних сил», – наголосив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Ключові події:

1. У Львові в храмі виставлять старовинні плащаниці. Близько півтора десятка неповторних церковних реліквій будуть доступні для огляду з 25 квітня і до Великодня. Більшість плащаниць віднайшов у різних куточках Львівщини о. д-р. Севастьян Дмитрух. Загалом у його колекції та колекції музею є пів сотні таких творів, найстаріший – із 16 століття.

Читайте також: На Львівщині бракує вчителів. Які є вакансії. У Державній службі зайнятості наразі є понад 500 пропозицій роботи в сфері освіти у Львівській області;

2. Львівщина – друга в країні за народжуваністю. Скільки дітей народилося торік. Найбільше малюків торік народилося в Києві.

Читайте також: У Львові збирають підписи на облаштування громадського простору і збереження скверу. Одна з них стосується встановлення пам’ятника Лонгину Цегельському на розі вулиць Чупринки та Цегельського;

3. У Львові запустять три автобусні маршрути, що тривалий час не курсували. Йдеться про автобуси №30, №48 та №57.

Читайте також: Як отримати компенсацію за поїздки на інклюзивному таксі у Львові. Розмір відшкодування не буде перевищувати 800 гривень в місяць;

4. Чи завжди кіста сигналізує про рак молочної залози. Пояснення медика. Кіста – це доброякісне утворення, що може деформувати молочні залози, при виявленні якої потрібно пильно обстежуватися. Його також пов’язують із появою онкології. Детальніше про це явище Tvoemisto.tv розповів лікар-онкохірург медичного центру «Дельта Мед» Володимир Дорожинський.

Читайте також: На Львівщині чоловік посадив 9-річну доньку за кермо. На чоловіка склали протоколи;

5. Три заповідники на Львівщині, які варто побачити. На Львівщині є туристичні місця, які варті уваги, але вони маловідомі. Директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько під час інтерв’ю Tvoemisto.tv рекомендувала відвідати «Древній Звенигород», «Давній Пліснеськ» і «Стільське городище».

Читайте також: На Львівщині створять мінікопію одного із замків. Свірзький замок є пам’яткою архітектури національного значення України з охоронним номером 481.

Та: Де у Львові цвітуть дерева та тюльпани. Локації. На мапі відображено понад 50 локацій по всьому Львову, які постійно оновлюватимуть, щоб користувачі отримували найактуальну інформацію.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!