У Львові водію маршрутки, який не допоміг пасажирові на інвалідному візку, зменшили премію на 13 тис. грн

2557 0
Інцидент трапився нещодавно в автобусі №47А.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Львівському водієві маршрутки, який не відкрив пандус пасажиру на інвалідному візку, зменшили премію на 13 тисяч гривень. Інцидент трапився нещодавно в автобусі №47А. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Після впровадження безготівкової оплати проїзду, водії міського громадського транспорту отримують офіційну прозору заробітну плату. Тому фінансове покарання тепер буде відчутне для водія. Адже компенсувати недоотримані кошти, поклавши собі в кишеню готівку з виручки, вони більше не можуть», – зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Читайте також: Що робити львів'янам, якщо не працює ЛеоКарт

Олег Забарило зазначив також, що у подібних випадках підприємство каратиме водіїв фінансово. Зазначили також, що частина водіїв у жовтні пройшли навчання щодо правильної комунікації та взаємодії з маломобільними людьми. Водіїв, зокрема, навчали на практиці як допомагати пасажирам на кріслах колісних користуватись громадським транспортом. Наступного року такі навчання планують продовжити.

Раніше у Львові покарали водія, який не надав змогу зайти в автобус людині з інвалідністю, зачинивши перед ним двері. Тоді водію оголосили догану та позбавили місячної премії.

Нагадаємо, нещодавно львівʼянам пояснили, як після впровадження ЛеоКарт водії громадського транспорту будуть проводити посадку та висадку пасажирів. Якщо раніше зайти у транспорт можна було лише через передні двері, то тепер посадка здійснюватиметься через усі.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!