Що робив у Львові Зеленський та чому у місті найвища в країні вартість квадратного метра житла. Підсумки доби

4821 0
Нині 16 грудня та 661 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Максим Козицький, Телеграм-канал

Фото: Максим Козицький, Телеграм-канал

Акцент дня: Що відомо про візит Зеленського до Львова. Уночі, 15 грудня, президент Володимир Зеленський опублікував відео з центру Львова, де розповів про рішення початку переговорів про вступ у ЄС. Вдень він відвідав Марсове поле та вшанував пам’ять полеглих захисників. Після чого взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України, що відбулося у місті.

Читайте також: Орбан заблокував 50 мільярдів євро допомоги Україні. До цього питання ЄС повернеться у січні 2024.

Ситуація на фронті: За даними  Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 96 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 11 ударів по районах зосередження противника. Уражено 2 ворожих склади боєприпасів. Також минулої доби протиповітряною обороною знищено керовану ракету Х-59.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 31 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 30 ударних дронів.

Читайте також: Сільський голова має право підписувати повістки, – Умєров. Інші питання щодо цієї теми, за словами Умєрова, зараз опрацьовуються законодавчо.

ТаУ Львівській області посилили протиповітряну оборону. До кінця року в області створять ще 55 мобільних груп для збиття «шахедів».

Тема дня: «Ми однаково будемо боротися – з допомогою Заходу чи без неї». Зволікання конгресменів США із ухваленням рішення про надання військової допомоги Україні загрожує національній безпеці самих Сполучених Штатів та добробуту їх громадян. А те, що ми на якийсь час можемо опинитися без підтримки важливого союзника у боротьбі з росією – не новина для українців, переконаний секретар Львівської міськради, а нині військовий ЗСУ Маркіян Лопачак.

Читайте також: У ГУР назвали кількість окупантів, які воюють проти України. Проти нас близько 450 тисяч окупантів.

Ключові події:

1. Що задекларував ректор Франкового університету і яка у нього зарплата. Окрім доходів та грошових активів, Володимир Мельник оприлюднив чотири об’єкти нерухомості.

Читайте також: Київрада ухвалила програму економічного і соціального розвитку Києва на 2024-2026 роки. Програма передбачає видатки на будівництво і ремонт об’єктів комунальної сфери, медзакладів, освітніх установ та соціальну підтримку громадян;

2. «Потрібне комфортне житло». У Львові підбили підсумки 2023 року на ринку нерухомості. Ринок нерухомості в Україні після повномасштабного вторгнення все ж таки вистояв. Ба більше, наприкінці 2023 року на ньому спостерігається зростання, щоправда, така ситуація далеко не в усій країні. Як змінився первинний і вторинний ринок; на скільки зросли ціни на житло в гривнях і в доларах; чому у Львові найвища в країні вартість квадратного метра житла; які проблеми та перспективи в забудовників; що робить Львів для розвитку і створення якісної забудови; чому цифровізація і спецмайнове право важливі та як це допоможе уникнути корупції, обговорили у Львові на «Forum West: нерухомість і ритейл» забудовники, девелопери та експерти зі всієї України. Tvoemisto.tv занотувало основні виступи та питання, порушені під час цієї події.

Читайте також: Суд вчетверте скасував арешт ділянки в Брюховичах, де замість школи хочуть збудувати апартаменти. Чим обґрунтовували судді таке рішення невідомо, бо його ще не має в реєстрі;

3. Пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» знову можуть заблокувати. Окружний суд у Любліні скасував рішення мера гміни Дорогуськ про заборону збору перевізників перед перетином кордону.

Читайте також: Після метро. Чи вдасться подолати транспортний колапс на Теремках. Жити без метро – це, звісно, не кінець світу, спитайте у мешканців Троєщини, але із закриттям шести станцій синьої гілки підземки жителі Теремків щодня переживають свій маленький апокаліпсис.

На цю ж тему:  Київрада створила тимчасову контрольну комісію, яка вивчатиме аварію на Оболонсько-Теремківській лінії метро.

Та: У Львові знову почали штрафувати пасажирів у громадському транспорті. Штраф за безквитковий чи незавалідований проїзд – 300 грн.

Що робити львів’янам, якщо транспортна картка ЛеоКарт не працює – тут;

4. В Україні тимчасово змінили правила видачі електронних рецептів. Відтепер інформаційна довідка буде містити код погашення, який потрібен для відпуску ліків фармацевтом в аптеці.

Читайте також: У трьох дитячих садочках Львова відкриють нові групи. Що відомо.

Та: В Києві школярів не впустили до укриття під час тривоги. Розпочато розслідування;

5. У «Дії» українці можуть обрати фіналіста нацвідбору на «Євробачення». «Глядацький вибір» – одне з нововведень цьогорічного Національного відбору.

Читайте також: У Львові реставрують історичну віллу XX століття під мініготель. Проєкт необхідно погоджувати з комітетом ЮНЕСКО.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!