Львівська облрада виділила гроші на реставрацію двох замків-пам’яток архітектури

2074 0
Обидва об’єкти є пам’ятками архітектури національного значення.
Фото Ольги Коваль

Фото Ольги Коваль

На Львівщині відреставрують вежі двох замків-пам’яток архітектури. Йдеться про Поморянський замок, на який виділили 3 млн гривень, і Тартаківський палац – 2,3 млн гривень. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 11 лютого, під час сесії депутати ЛОР.

Читайте також: Підгорецький замок уперше за 79 років відкрили для відвідувачів

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбуку засновниця благодійної організації Спадщина.UA Ганна Гаврилів, об’єкти національної спадщини Львівщини, які свого часу вважали втраченими назавжди, впевнено вертаються до життя.

«Дві вежі до кінця року будуть повністю готові до безпечного та захоплюючого відвідування!», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У нас є тисячі своїх нотрдамів. Допоможіть врятувати Поморянський замок, будь ласка

Обидва об’єкти потребують дофінансування, щонайменше 20%, і, за словами Ганни Гаврилів, тут сподіваються на підтримку від Золочівської районної ради і Тартаківської сільради. Також команда Спадщина.UA намагатиметься довести обидва об’єкти до завершення, залучивши корпоративні та приватні внески меценатів.

Додамо, що обидва об’єкти є пам’ятками архітектури національного значення.  

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!