У Львові забудовнику, який не зберіг озера на Сихові, відмовили у будівництві шостого будинку

7352 0
Ділянку, де зараз ЖК, Львівська міськрада віддала в оренду для благоустрою озер.
Фото ЖК «Старий Сихів»/ЛУН

Фото ЖК «Старий Сихів»/ЛУН

Виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні у вівторок, 11 липня, відмовився видати компанії «Спорт-Рекреація» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського значення і підземним паркінгом на вул. Зеленій, 273, що на Сихові.

Забудовник не надав управлінню архітектури погодження щодо висоти від «Украероруху». Вони планували збудувати об’єкт заввишки 45 м, що більше відносно перевищення аеродрому (перевищення найвищої точки посадкової площі над рівнем моря).

Зазначимо, що для отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки у межах приаеродромної території забудовник мусить подати до відповідного уповноваженого органу містобудування та архітектури заяву із зазначенням абсолютної відмітки поверхні землі на ділянці будівництва у балтійській системі висот; абсолютної відмітки найвищої точки запланованого об’єкта будівництва у балтійській системі висот; географічних координат об’єкта будівництва у всесвітній геодезичній системі 1984 року WGS-84.

Додамо, що у 2013 році земельні ділянки, площею 0,22 га та 1,2642 га на вулиці Зеленій, 273, де зараз зведений ЖК «Старий Сихів», Львівська міськрада віддала «Спорт-Рекреація» в оренду на 5 років для благоустрою існуючих озер з будівництвом тимчасового збірно-розбірного закладу харчування. Договорами оренди заборонялася самовільна забудова землі, однак забудовник звів там житлові будинки.  

У 2016 році Господарського суду Львівської області вирішив, що підстав для розірвання договорів оренди немає. У позовній заяві міськрада стверджувала, що використання землі відбувається з порушенням вимог законодавства, однак як вирішив суд, саме лише виготовлення документації для забудови земельної ділянки не може свідчити про порушення користування.

Однак при поновленні оренди у 2019 році землі надали вже для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. 

Водночас через цей конфлікт забудовник не може збудувати шостий будинок у ЖК. Восьмий апеляційний адміністративний суд зобов’язав виконавчий комітет видати містобудівні умови та обмеження на добудову тоді ще 36-метрового будинку. Касаційний суд провадження в цій справі закрив.  

За даними You Control, підприємство ПП «Спорт-Рекреація» зареєстроване у Львові. Керівником організації є Тетяна Борис.

Нагадаємо, що у Сихівському районі Львова планують змінити планування території біля річки Зубра. Йдеться, зокрема, про облаштування громадського простору та зони відпочинку. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!