Що виявили у львівської сім’ї Гринкевичів та чи буде Україна святкувати День подяки. Підсумки доби

9973 0
Нині 13 січня та 688 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: FreeДом

Фото: FreeДом

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 06:31. Відбувся пуск крилатих ракет Х101/555 та «Кинджал» з району Каспійського моря.

Акцент дня: У львівської сім’ї Гринкевичів та їхнього оточення виявили зброю, елітні авто та нерухомість. Раніше ДБР арештувало майно сім’ї та підконтрольних компаній бізнесмена.

Читайте також: Солонківську сільраду підозрюють у переплаті 15 млн грн за війському форму для ТРО. Йдеться про минулорічний тендер на загальну суму майже 42 млн грн.

Ситуація на фронті: У підтримуваному Росією Придністров’ї створюються інформаційні умови для можливої ​​операції під фальшивим прапором. Це робиться в рамках зусиль Кремля з дестабілізації Молдови, про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 89 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 27 зосередженнях противника, а також 4 його ЗРК. Уражені пункт управління, артилерійський засіб, 2 засоби протиповітряної оборони, склад боєприпасів та ворожа радіолокаційна станція.

Читайте також: Львів виплатить 50 тисяч гривень людям, які підпишуть контракт зі ЗСУ. Гроші мають стати додатковою мотивацією та підтримкою тих, хто вирішив захищати Україну.

Та: На Львівщині затримали ексчиновницю, яка сприяла вивезенню дітей з окупованих територій в рф. Передала загарбникам 24 автомобілі швидкої допомоги.

Тема дня: Навіщо Рада хоче запровадити День Подяки. Цими днями профільний комітет Верховної Ради більшістю голосів рекомендував парламенту прийняти проєкт постанови, згідно з якою в Україні встановлюється нове свято – День подяки Богові. Його ініціатор – нардеп Віктор М’ялик з фракції «За майбутнє». День подяки Богові пропонується святкувати в останню неділю вересня. Отож, українці, як і громадяни США, будуть того дня смакувати смаженими індичками? Якщо ні, то навіщо нам таке свято? Валерій Пекар, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи і Львівської бізнес-школи УКУ, зазначає, що запровадження в Україні протестантського, по суті, свята виглядає, передовсім, як блискучий дипломатичний хід. Але українська влада у цьому питанні провалила комунікацію з українцями.

Ключові події:

1. Україна і Велика Британія підписали угоду про співробітництво країн у сфері безпеки. Раніше країни G7 погодилися надати Україні двосторонні гарантії безпеки на саміті НАТО у Вільнюсі. Велика Британія є першою країною, яка уклала остаточну угоду.

Читайте також: Польські перевізники планують відновити блокування кордону біля пункту пропуску «Медика – Шегині». Цілодобова акція протесту має розпочатися 15 січня;

2. За 53 млн гривень на Львівщині втретє намагаються продати майновий комплекс збанкрутілого товариства. Йдеться про ТзОВ «Яблуневий Дар», якого суд визнав банкрутом.

Читайте також: У Львові на території колишнього заводу «Кінескоп» планують добудувати багаторівневий паркінг. Це має вирішити проблему паркування в цьому районі.

Та: У Львові таки планують збудувати нову заправку WOG. Через це планують перенести зупинку громадського транспорту.

Окрім того, на Сихові облаштують новий житловий комплекс із відкритим басейном, а у Брюховичах планують звести готель зі спа;

3. Чому подорожчала оплата готівкою в громадському транспорті Львова. За словами керівника департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила, економічно обґрунтований тариф 20 гривень.

Читайте також: За місяць у Львові виписали понад тисячу штрафів пасажирам. Було здійснено перевірку реєстрації поїздок понад 225 тис. пасажирів.

Та: Львів таки отримав швейцарські трамваї. Фото. До кінця року 11 бернських трамваїв будуть курсувати містом.

4. Релокований бізнес. Скільки підприємств платять податки у бюджет Львівщини. «Станом на сьогодні залишилось 161 підприємство. Тобто, 76 повернулись на свої попередні місця дислокації. Зокрема, це підприємства Київської області», – розповів Tvoemisto.tv заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Гринів.

Читайте також: Скільки переселенців проживає на Львівщині та що зробили для них в 2023 році. Як повідомила Tvoemisto.tv голова консультативно-координаційних центрів для ВПО Львівщини Галина Бордун, область допомагає фінансово кожній особі. Існують державні програми допомоги ВПО, а також є міжнародна допомога.

Та: За рік в Києві прибрали майже 5 тисяч незаконно встановлених мафів та яток. Демонтажі відбуваються щодня;

5. Львівʼян та гостей міста запрошують на виставку «Феномен Марії Примаченко». Триватиме вона до 28 січня.

На цю ж тему: Куди піти у Львові на вихідних. Перелік подій.

Погода у Львові: Якою буде погода на вихідних у Львові. Прогноз. У суботу можливий сніг. Удень 0 – 5° морозу. У неділю сніг, хуртовини. Уночі 3 – 8° морозу, удень – від 4° морозу до 1° тепла.

На цю ж тему: В Києві спостерігали рідкісне погодне явище. «Називається в метеорології – снігова гроза, коли замість дощової зливи йде сніг», – пояснила синоптикиня Наталка Діденко.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!