У Львові зведуть військовий храм

2249 0
Храм планують відкрити в жовтні цього року.
фото ЛОДА

фото ЛОДА

У Львові, на території ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут збудують храм. Сьогодні, 29 січня, у день, коли відзначають річницю бою під Крутами, освятили наріжний камінь для будівництва храму. Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Військовий храм Святого Миколая Чудотворця зведуть на території ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут, що на вулиці Пасічній,68. Нині тут працює невелика капличка. Відкриття храму заплановано вже 14 жовтня цього року.

«Храм уособлюватиме той духовний стержень для молодих юнаків, які себе присвятили служінню Україні. Зараз біля Ліцею є маленька капличка, але вона, на жаль, не може вмістити ту кількість бажаючих, які хочуть прийти до церкви», - зазначив директор Ліцею Юрій Гусар.

Нагадаємо, що сьогодні у Львові відзначили річницю бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір підписали. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!