Київ

У Макарівській громаді почали відбудовувати зруйновані приватні будинки

728 0
У кількох селищах громади вже відбудовують п'ять ущент зруйнованих будинків
Фото: Вадим Токар

Фото: Вадим Токар

У Макарівській громаді, яка є однією із найбільш постраждалих від російської агресії на Київщині, стартувала обласна програма з відбудови приватного житла. Про це розповів очільник громади Вадим Токар.

За його словами, цього місяця в Калинівці, Липівці, Макарові, Рожеві та Ситняках розпочалися роботи з відбудови п’яти ущент зруйнованих будинків. На зруйнованих обійстях уже закладено фундаменти.

Незабаром аналогічні роботи розпочнуться ще на п’яти об’єктах.

Програмою передбачено будівництво нових осель для людей, які проживають на деокупованих територіях Київщини та втратили єдине житло, при цьому першочергово мова йде про сімʼї загиблих та/або поранених внаслідок збройної агресії російської федерації учасників бойових дій; багатодітні сімʼї; сімʼї з дітьми та вагітних жінок; осіб пенсійного віку та людей з інвалідністю, а також осіб, які втратили працездатність.

Як зазначив Вадим Токар, початку будівництва передувала колосальна паперова робота, яка зовсім непомітна і у цьому випадку зайняла близько 10 місяців.

«Зазначу, наша громада – одна з найбільш постраждалих в Київській області. Ми маємо повністю зруйнованими 585 індивідуальних будинків, тому цілком зрозуміло, що потреба у відбудові житла є набагато більшою, аніж можливості бюджету. Втім, на 2023 рік заходами обласної програми з відбудови приватного житла передбачено будівництво 70 будинків у 69 громадах області, з яких 10 будуватиметься у нашій громаді», – уточнив посадовець.

Нагадаємо, у Макарові на Київщині відбудували медичну амбулаторію, зруйновану росіянами. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!