«У нас тепер нема дому». Діти-пластуни, яких врятували з-під обстрілів, підтримали тих, хто далі під окупацією

1635 0
Вони читають чати своїх друзів однокласників, де ті пишуть, що ще сидять у підвалах Ірпеня, Бучі чи Гостомеля.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

Кілька дітей з Гостомеля, Бучі, Ірпіня, яких батьки встигли вивезти з-під обстрілів, приїхали до Львова і почуваються у безпеці. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала співачка та музикантка Соломія Чубай, зазначаючи, що це її племінники.

Читайте також: У Львові створюють мережу безкоштовних розвивальних центрів для дітей

«Сьогодні вони у Львові, поки що у безпеці і кажуть: «у нас тепер нема дому!», – написала Соломія Чубай.

За її словами, щоб підтримати своїх друзів-пластунів, тих, хто далі в окупованих районах і тих, чиї батьки пішли на війну, діти записали відео.

«Вони читають чати своїх друзів однокласників, де ті пишуть, що ще сидять у підвалах Ірпеня, Бучі чи Гостомеля та діляться: «В Ані дім влучила ракета і його більше нема», «а в друга десант висадився на подвір’ї», «а нашу школу бомбанули рашисти». Зараз такі розмови у підлітків і багато ненависті та печалі в очах. І все що я можу їм дати – це свій дім і обійми», – каже Соломія Чубай.

Нагадаємо, що російські окупанти почали обстріл Маріуполя і околиць, вони порушили домовленості про «зелений коридор», яким мали евакуювати жінок і дітей та надати гуманітарну допомогу маріупольцям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!