Київ

У найстарішому лісництві Києва облаштовують Музей лісу

785 0
Зеленбудівці потроху поповнюють фонд Музею та готують його до відкриття.

У найстарішому лісництві Києва – Дарницькому Лісопарковому Господарстві – відкриють Музей лісу. Про це повідомили у КО «Київзеленбуд».
 
 
Ідея створити музей виникла після того, як були знайдені документи, датовані кінцем 19 – початком 20 століття, які стали першими експонатами. Пізніше були знайдені десятки інших матеріалів, завдяки яким можна прослідкувати, як змінювалася географія лісів Київщини, як їх обліковували.
 
Крім старих матеріалів, у музеї також будуть представлені схемкарти, таксаційні описи, прилади та засоби, з якими працювали лісівники у різні часи.
 
 
 
 
Одним з експонатів став меч Колесова, винайдений, за деякими джерелами, у 1883 році директором Харківського землеробного училища Олександром Колесовим. Це знаряддя й досі є актуальним та незамінним у садінні лісу.
 
 
Як зазначив гендиректор «Київзеленбуду» Олексій Король, створений Музей лісу – це історія київських лісів, який дасть можливість знайомити з нею молодь, розповідати про тих, хто і як їх створює.
 
Нагадаємо, у Подільському районі Києва відкрили новий волейбольний майданчик. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!