Київ

У Славутичі на Київщині збудують ядерний науковий хаб, – Енергоатом

867 0
Ядерний науковий хаб сприятиме розвитку Чорнобильської АЕС, шукатиме шляхи подальшого застосування відчужених територій, розвиток зеленої енергетики на базі закритої електростанції.

У Славутичі, що на Київщині створюють Північно-український ядерний науковий хаб. Про це повідомили у НАЕК «Енергоатом».

Проєкт реалізує Агентство регіонального розвитку та міська влада Славутича з залученням зацікавлених сторін.

Утворення ядерного наукового хабу ставить за мету створити умови для розвитку наукової та бізнес складової атомної, а також пошук рішень для розбудови зеленої енергетики в Україні. Хаб дозволить об’єднати зусилля науково-дослідних інститутів, освітніх установ та енергетичних компаній у створенні нових проєктів атомних електростанцій, розв’язання проблем безпеки їх експлуатації, розвиток суміжної інфраструктури.

Як зазначають в «Енергоатомі», ядерний науковий хаб сприятиме розвитку Чорнобильської АЕС, шукатиме шляхи подальшого застосування відчужених територій, розвиток зеленої енергетики на базі закритої електростанції, дозволить розглядати проєкти зі збереження та утилізації ядерних відходів, які утворюються в результаті роботи українських атомних станцій.

Крім того, до роботи в межах даного проєкту планують залучити моніторингові групи МАГАТЕ та науковців у сфері ядерної енергетики з усього світу.

Розмістити ядерний науковий хаб планують на базі будівлі Центру професійного розвитку Славутича. Щоб забезпечити повноцінне функціонування споруди за новим призначенням, там відремонтують дах, проведуть реконструкцію внутрішніх приміщень, повністю оновлять комунікації та системи опалення. Наступним кроком йтиме придбання необхідного обладнання для науково-дослідної діяльності, конференцій, роботи спеціалістів на постійній основі.

Центр професійного розвитку у місті Славутич
 

По ходу завершення основних робіт у будівлі, передбачається облаштування навколишньої території, благоустрій та можливе створення декоративних об’єктів на тематику ядерної та зеленої енергетики.

Додамо, Славутич є наймолодшим містом України, яке збудували для працівників Чорнобильської АЕС після аварії в 1986 році. Цікавим є те, що місто немає громадського транспорту, оскільки воно є великим місто-парком або місто-музеєм під відкритим небом.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!