У Єрусалимі зійшов благодатний вогонь. Відео

5430 0
На сходження Благодатного вогню зібралися близько 9 тисяч паломників з усього світу.
фото: Український репортер

фото: Український репортер

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі сьогодні, 27 квітня, зійшов Благодатний вогонь, повідомляє УНІАН.

Чудо сходження Благодатного вогню в цьому році сталося о 14:32 за київським часом. Під час сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього звучали молитви на багатьох мовах світу. Після сходження, Патріарх Єрусалимський Феофіл III передав вогонь вірянам, серед яких він поширився за кілька хвилин. Після цього його роздали людям, що очікують зовні.

Читайте також: Україна переможе. Про що говорив у Львові предстоятель ПЦУ Епіфаній

У Єрусалим по благодатний вогонь прибула делегація Православної церкви України, яка повернеться до Києва сьогодні увечері і передасть вогонь у Свято-Михайлівський Золотоверхий собор. Там його зустріне настоятель ПЦУ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Благодатний вогонь буде перебувати в соборі, де кожен зможе запалити від нього свічку.

Благодатний Вогонь — поширена у православ'ї назва вогню у великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. Церемонія проводиться у Велику суботу спільно грецьким Єрусалимським православним патріархатом та єрусалимським патріархатом Вірменської апостольської церкви. Винесення Благодатного Вогню символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!