Україна отримала ще 5 тисяч станцій супутникового інтернету Starlink

834 0
Starlink допоможе українцям завжди бути на зв‘язку,
ФОТО: Михайло Федоров

ФОТО: Михайло Федоров

В Україну надійшло ще п'ять тисяч станцій супутникового інтернету Starlink від компанії SpaceX. Нову партію терміналів профінансувала Польща. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Це допоможе українцям завжди бути на зв‘язку, а об’єктам критичної інфраструктури — працювати в найскладніших умовах», — написав він.

Читайте також: В Україні зареєстрували starlink як представництво компанії Spacex

Міністр також подякував за цей крок державному секретарю з цифровізації Польщі Янушу Цешинські.

Нагадаємо, що 28 лютого Україна вперше отримала супутниковий зв’язок Starlink від компанії Ілона Маска. Крім того, Ілон Макс планує збудувати в Україні після війни наземну станцію Starlink, щоб якість супутникового інтернету у наших містах була кращою. 

Також зазначимо, що проект Starlink створила компанія SpaceX Ілона Маска. Це супутникова система, завдяки якій можна отримати доступ до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його не можна легко відключити. Він більш стійкий до кібератак, тому в умовах війни потрібен Україні.

Відтак на період дії воєнного стану використовувати термінали Starlink можуть усі громадяни України, органи влади та підприємства всіх форм власності. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!