Київ

Україна судитиме ще трьох росіян, які знущались з цивільних під час окупації Київщини

555 0
Правоохоронці з’ясували особи ще трьох росіян, які знущались з цивільних під час окупації Київщини

Київська обласна прокуратура скерувала до суду звинувачення стосовно трьох військовослужбовців збройних сил Росії. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що командир мотострілецької роти 15 окремої мотострілецької бригади, помічник командира тієї ж військової частини з фізичної підготовки та військовослужбовець 5 окремої танкової бригади збройних сил РФ у лютому-березні 2022 року перебували на Київщині.

Під час окупації села Богданівка Броварського району вони незаконно позбавили волі місцевого жителя.

«Обвинувачені три дні утримували його у підвалі будинку за місцем своєї дислокації. Упродовж цього часу окупанти били чоловіка, у тому числі палкою. Гасили об потерпілого недопалки, погрожували вбивством та імітували страту», — йдеться у повідомленні.

За ч.2 ст.28, ч. 1 ст.438 Кримінального кодексу України підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Раніше правоохоронці з'ясували особу російського військовослужбовця, який підозрюється у катуванні цивільного чоловіка із Димера на Київщині в березні 2022 року. 

Правоохоронці також ідентифікували командира дивізіону 234-го десантно-штурмового полку дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ з Курська та навідника 4-ї десантно-штурмової роти з Бурятії, які підозрюються у розстрілах цивільних під час окупації Київщини

У березні суд засудив військовослужбовця 64 окремої мотострілецької бригади Збройних сил РФ, який бив і катував цивільних у Бучі,  до 10 років ув'язнення.  Іншого російського військовослужбовця, який вбив пострілами у спину двох мирних мешканців біля села Мрія на Київщині, визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни. Його заочно засуджено до довічного позбавлення волі.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!