Українські перевізники готують протест на пунктах пропуску Львівщини у відповідь на польську блокаду

732 0
Акція буде до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.
Фото: AFP

Фото: AFP

Через блокування кордону польськими фермерами українські перевізники 20 лютого розпочнуть мирну акцію протесту на трьох пунктах пропуску із Польщею: «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині». Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» (МАПУ) Володимир Михалевич.

«Метою проведення мирного зібрання є вираження протесту перевізників України проти блокування руху вантажного транспорту, яке почалося з листопада 2023 року, що завдає значних фінансових втрат для галузі міжнародних автомобільних перевезень України, експортерів та імпортерів обох країн та для економіки України і врешті - підриває обороноздатність України в умовах воєнного стану. Ситуацію з блокуванням ще до цього часу не вдається врегулювати на рівні міністерств, урядів та президентів України й Польщі, тому ми вимушені вдаватися до таких дій», – зазначив Михалевич. 

Читайте також: Польські фермери знову заблокували кордон. Що відомо та чому так сталося 

Він наголосив, що мирна акція, організована ГО «МАПУ», розпочнеться 20 лютого 2024 року о 12.00, одночасно біля трьох міжнародних автомобільних міжнародних пунктів пропуску: «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині». ГО «МАПУ» забезпечуватиме контроль та порядок проїзду через перелічені пункти пропуску, не дозволяючи об’їзд польськими вантажівками загальної черги вантажівок.

Акція проводитиметься цілодобово до 15 березня 2024 року або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

Нагадаємо, що вранці 12 лютого польські фермери розпочали акції протесту на двох пунктах пропуску: «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого почалось блокування пункту перетину кордону з Польщею «Корчова – Краківець». 

Додамо, мережею шириться відео, як польські протестувальники блокують проїзд автобусів з пасажирами. В Україні вже відреагували на інцидент та провели переговори з Польщею.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!